O uplynulém víkendu odehráli naši žáci U15 dvě utkání v Praze, v sobotu proti BŠ Tygři Praha a v neděli proti BA Sparta Praha.

 


BŠ Tygři Praha X BK Lokomotiva Plzeň (105:63)

Od začátku zápasu jsme byli na hřišti odevzdaní, nechtělo se nám běhat dopředu, nepřihrávali jsme si, neproměňovali jsme volné střely a layupy, zatímco náš soupeř dokázal téměř každou chybu potrestat, a tak si Tygři došli pro zaslouženou výhru.

 

BA Sparta Praha X BK Lokomotiva Plzeň (86:67)

V nedělním utkání jsme měli z předešlého utkání co napravovat, nepříjemností byla ještě absence Simona Unverdorbena, který si poranil zápěstí. Do utkání jsme vstoupili vskutku dobře, běhali jsme dopředu, správně si přihrávali. Poté přišel drobný výpadek v koncentrovanosti a náhle jsme začali kupit nesmyslné chyby. Do druhého poločasu jsme šli s mankem 12 bodů, náskok jsme postupně začali stahovat kolektivní a rychlou hrou. Bohužel nástup do poslední desetiminutovky byl katastrofální. Šňůra 23:2 pro soupeře, byla obrovskou ránou pro celý tým a zápas se již pouze dohrával.

 

Komentář trenéra P. Baselidese: „Tyto dva zápasy nám znova ukázali, že pokud hrajeme rychle a kolektivně, tak dokážeme hrát vyrovnaně skoro s každým týmem. Bohužel, když se nám nedaří, tak se nedokážeme oklepat a už se to s námi jen a jen veze. Kupíme ztrátu za ztrátou, volíme špatné střely a v obraně přestáváme bránit. Teď nás čeká od zápasů v lize dlouhá pauza. Během této pauzy budeme pracovat na chybách, které nás sráží.