O víkendu odehráli svá premiérová utkání v sezóně žáci U15 nad extraligovými týmy z minulé sezóny BA Sparta Praha a BŠ Tygři Praha.

 


BK Lokomotiva Plzeň X BA Sparta Praha (94:74)

Před začátkem utkání jsme si řekli pokyny, kterými se budeme chtít v utkání prezentovat, agresivní obranou, rychlou a týmovou hrou. Od začátku byla na hráčích Lokomotivy vidět obrovská snaha plnit dané věci z porady před zápasem. První poločas skončil remízou 44:44, ve 3. čtvrtině se nám podařilo odskočit do vedení o 4 body, díky skvělým vnikům do podkošového prostoru i následného vyhazování na volné spoluhráče. V poslední čtvrtině se nám podařilo vystupňovat tempo a dvěma šňůrami 11:0 a 10:0 se chlapcům podařilo ukořistit první výhru v sezóně.

BK Lokomotiva Plzeň X BŠ Tygři Praha (61:82)

V nedělním zápase jsme chtěli navázat na výkon z předešlého dne, náš vstup do utkání byl podle představ, rychlá hra dopředu a dobrá obrana, poté jsme museli hráče prostřídat a záhy nás soupeř začas dotahovat. Druhá čtvrtina se nám vůbec nepovedla, přestali jsme hrát týmově, kupili hodně chyb, přestali bránit a brát na záda při doskocích, poločas 30:39 pro Tygry z Prahy. Po poločasové poradě jsme chtěli na soupeře vlétnout a vzít si vedení zpět. Bohužel vstup do druhého poločasu byl z naší strany otřesný, soupeř se chytil a navýšil své vedení, po time-outu se hráči zvedli a začali manko stahovat. Poslední čtvrtina psala stejný příběh jako ve čtvrtině druhé.

Komentář asistenta trenéra P. Baselidese: „Prvotně musím poděkovat všem fanouškům a rodičům, kteří na zápasy přišli a podporovali nás. Z utkání mám smíšené pocity, chlapci dokáží hrát opravdu pohledný a skvělý basketbal, baví se předvedenou hrou, a to je k nezaplacení. Bohužel je tady poté naše stinná stránka, kdy se nám nedaří, tak jsme všichni náhle ovadlý a začínáme kupit více chyb. Každopádně chlapcům patří za celý víkend obrovská pochvala, jak tyto zápasy odmakali. To, že se nějaký úseky nedaří, to se občas stane, ale nesmíme se z toho zhroutit. Zápasy nám ukázaly, na čem na trénincích zapracovat a do dalších zápasů se je pokusíme doladit.“