O víkendu se odehrála dvojička, ve které naši borci narazili na družstvo z Klatov. První utkání se odehrálo na palubovce soupeře a následná odveta o den déle v Plzni.

V sobotním utkání padlo velmi málo bodů, podařil se nám dobrý vstup do utkání a díky slušné obraně jsme vyhráli první čtvrtinu. Klatovy se dostali pod tlak a začali kazit. Bohužel se nám nepodařilo zvýšit nasazení a utkání úplně rozhodnout. Neproměnění dobrých střeleckých šancí vrátilo Klatovy zpátky do utkání a ty se dokázali bodově přiblížit na dostřel. Ke konci utkání se skóre přelévalo z jedné strany na druhou, ale bohužel minutu před koncem jsme obdrželi koš a na nepříznivý stav už jsme nedokázali odpovědět. V nervy drásající koncovce jsme tedy nakonec smolně prohráli o pouhé dva body.

Nedělní průběh zápasu byl zcela odlišný. Klatovy nechtěli nic podcenit a začátek se jim vydařil. Hned v úvodu nám odskočili na rozdíl devíti bodů a získaný náskok se nám nedařilo smazat. Nejblíže jsme se přiblížili na rozdíl pěti bodů, na obrat to ale už nestačilo. Velká slabina se projevila v proměňování trestných hodů, protože jsme dali jen 7 z 21.

BK Klatovy - BK Lokomotiva Plzeň 38:36 (7:16, 16:18, 29:29)

Nejlepší střelci: V. Vokroj 10, P. Boček 7, J. Buňka 6, O. Urbánek 5, P. Beránek 4, M. Cerha a D. Lanc po 2

BK Lokomotiva Plzeň - BK Klatovy 44:65 (8:17, 25:35, 39:52)

Nejlepší střelci: M. Cerha 11, P. Boček a J. Buňka po 9, V. Vokroj 7, T. Obermajer 4, P. Beránek a T. Vyleta po 2

V průběžné tabulce skupiny B se pohybujeme na předposlední příčce, což je alarmující. Doufejme, že se v dalších zápasech začne více dařit a připíšeme si nějaké výhry.