O víkendu se v Plzni po dlouhých letech hrálo extraligové play off kadetů.

Utkání slibovala zajímavou podívanou a výborný basketbal, což bylo po oba dva dny beze zbytku splněno.

Našemu družstvu se však nepodařilo maximálně využít domácí prostředí a po sobotní výhře se museli v neděli před soupeřem z Nymburka sklonit.


Více už trenér domácích S.Marian:

Už se mě příčí neustále opakovat nářky, ale jsou to fakta, takže tímto začnu. V týdnu před zápasy naše sestava dostala další trhliny. Pro těžká zranění byla vyloučená účast Pitry a Schwoba. Mӓrz a Kozák odehráli zápasy se sebezapřením. Stejně tak Křižka, který po zranění v obličeji 2 dny netrénoval. Je neuvěřitelné, že před zápasy této důležitosti máme takovou smůlu a zranění náš tým nadále devastují. Přesto jsme se pokusili v rámci možností na play off připravit a bojovat s osudem.
Sobotní zápas byl po celou dobu velmi vyrovnaný, my jsme po výkonu na hranici svých možností byli většinu času v mírném vedení a díky dobře zvládnuté koncovce slavili vítězství. Nymburk se však prezentoval jako velmi silný protivník s mnohem širší a kvalitnější rotací. Kluky stál zápas hodně sil, proto jsem měl z výkonu v nedělním utkání obavy.

V neděli byl zase od začátku v mírném vedení Nymburk. V druhé čtvrtině, vedl dokonce i rozdílem 11-ti bodů, my jsme do konce poločasu zvládli snížit na 31:37 a 25.minutě šli do vedení. Rozhodovalo se v koncovce, my jsme bohůžel nezaznamenali klíčové body z TH, čehož srdnatě bojující hosté využili a utkání dovedli do vítězného konce.
Nedělního utkání je velká škoda, i když jsme chybovali více než v sobotu, zbývalo velmi málo a v sérii jsme mohli vézt 2-0. Ale Nymburk se ukázal jako skvělý soupeř, přestup Bartela a Ivana v závěru sezóny družstvo skutečně posílil. Mrzí mě také chování trenéra hostí, který vulgárně útočil na rozhodčí, bezdůvodně na stolek zapisovatelů a mne. Nečekal bych to od takto zkušeného trenéra a člověka.

Nyni se musíme dát po zdravotní stránce dohromady a jet vybojovat do Nymburka alespoň jednu výhru. Pokud se chceme prezentovat na finálovém turnaji těch nejlepších, tuto těžkou zkoušku musíme zvládnout.

Kompletní statistiky a fotogalerie ze zápasů ZDE:

Loko vs. Nymburk 81:69, 1.zápas

Loko vs. Nymburk 67:72, 2.zápas