Již o tomto víkendu začíná play off extraligy U17 a našim kadetům tedy začíná boj o vysněný turnaj Final4.

Protože naše družstvo skončilo po základní části na 2.místě, začínáme dvěma zápasy (sobota od 14:00 hod., neděle od 10:00 hod.) v domácím prostředí proti BCM Nymburk (7.místo po zakl.části). Za 14 dní se série hraná na tři vítězné zápasy stěhuje do Nymburka.

Před zahájením bitvy jsme vyzpovídali trenéra S.Mariana.........


Co říci o soupeři pro play off, přál jsi si Nymburk do vyřazujících bojů?

Především soutěž byla natolik vyrovnaná, že výkonnostní rozdíl mezi prvním a sedmým týmem je skutečně minimální. Myslím že jen družstvo na 8.místě (slezská Ostrava) se dá považovat za slabší. Nymburk jsem si nepřál, přál jsem si Sršně Písek, jež jsou momentálně mimo formu a hledají se, nevěřím že je zvedne ani opětovné zapojení Dlugoše do sestavy. Nadruhou stranu jsem rád, že jsme se vyhnuli Sokolu pražskému. Celkově by si měli ale kluci play off především užít, sehrají ho jen několikrát za život. Spíše než se stresovat tím jestli postoupíme, užijme si ty zápasy. Kdyby mě před rokem, kdy jsme se pachtili v DL někdo řekl, že půjdeme do play off extraligy z druhého místa o skóre za prvním, poslal bych ho na vyšetření. To co jsme za celou základní část dokázali při všech problémech, je opravdu k neuvěření.

Nymburk máme všichni v živé paměti, nedávno jsme tam sehráli nešťastné utkání a zcela zaslouženě prohráli. A to jsme byli téměř kompletní a soupeři chyběl důležitý hráč Kolář. Ani domácí utkání nebylo jednoznačné, v něm jsme sice po 20 minutách vedli o 25, ale 6.minut před koncem to bylo jen o 8 bodů. Nadruhou stranu, kluci půjdou jistě do série s vědomím, že nás čeká velmi silný soupeř. Proto nic nepodceníme a budeme maximálně koncentrovaní.
Nymburk předvádí velmi kolektivní a disciplinovaný basketbal. Má celou řadu šikovných a perspektivních hráčů, zmínil bych především reprezentanty Koláře a Kotáska, nesmíme zapomenout ale na Bubeníka, který nám vstřelil 20 bodů v domácím prostředí a 28 v Nymburce, právě jeho ubránění bude klíčové pro úspěch v sérii. Od nového roku Nymburk svou sestavu doplnil o několik hráčů, především pak o dalšího hráče ze Slovenska, reprezentanta Ivana. Jak říkám jedná se o velmi kvalitní tým, to ale neznamená, že nemáme šanci na postup.

Jak probíhala příprava na vyřazovací boje?

Standardně, jako na každý jiný víkend, někteří kluci se minulý týden připravovali s družstvem U19, takže jsme se do přípravy pustili bohužel až tento týden.

V posledních týdnech trápili družstvo zdravotní problémy, budete na play off kompletní?

Problémy máme neustále a bohužel přibývají, musí zabrat celý tým, víc to rozebírat nebudu.

S jakým cílem budete vstupovat do víkendového dvojzápasu?

Jednoznačně chceme dvakrát vyhrát, doma jsme o mnoho silnější než na půdách soupeřů, proto beru jen dvě vítězství. Chtěl bych tímto pozvat fanoušky plzeňského basketbalu, přijďte naše kluky podpořit v boji za snem.