Před víkendem jsme slibovali, že bude na 28.zš k vidění atraktivní a zajímavá basketbalová podívaná.

Což bylo do puntíku splněno. V Plzni se hrál o víkendu špičkový mládežnický basketbal a v obou zápasech byla k vidění dramata a zápasy, na které se bude dlouho vzpomínat.

A samozřejmě to nejdůležitější, naši kadeti v obou zápasech dokázali zvítězit a v extralize U17 jim právem patří 2. místo po základní části.

Družstvo bez zraněného Davida si dokázalo, že umí porážet i nejlepší týmy a před vyřazujícími boji si dodalo sebevědomí, které se určitě bude hodit.


Málo vídaný zápas s družstvem Pardubic se rozjížděl poklidně. Naše družstvo si nevědělo rady s výborně hrajícím Formánkem a přesně střílejícím Nalevankem, hráči lokotky však hráli týmověji a body byly rozložené na více hráčů. Naše mírné vedení po 20 minutách, se hned v úvodu druhého poločasu rozrostlo na 8 bodů, od té doby ale naše hra postrádala přesnost a Pardubice rychle a snadno opět vyrovnaly rozdíl ve skóre. Po 30 minutách jsme již prohrávali o 3 body a když hosté přidávali další snadné body, vypadalo to s naším družstvem špatně. Dalekonosné střely Pitry a Fleischhanse v závěru utkání však znamenaly pokračování tohoto skvělého zápasu v prodloužení. V něm jsme měli více štěstí a po zvládnuté koncovce se mohli radovat z důležitého vítězství.

Statistiky a kompletní fotogalerie ze zápasu Loko vs. Pardubice

Nedělní zápas měl definitivně rozluštit tajenku z jakého místa půjdeme do play off. Vítězství nám zaručovalo 2.místo, porážka čekání na další výsledky a možnost být až čtvrtí. V těžkém utkání se bojovalo o každý bod a po 30 minut byl výsledek vyrovnaný. My jsme po většinu zápasu dobývali brněnskou zónu a některých úsecích hry byli bezradní. Koncovku utkání však naše družstvo zvládlo lépe a mohlo se radovat z dalšího cenného vítězství. Jako soupeře do play off nám umístění přisoudilo družstvo BCM Nymburk. Série za 14 dní rozehrajeme na domácí palubovce.

Statistiky a kompletní fotogalerie ze zápasu Loko vs. Brno

Komentář trenéra:

Oba soupeři mají obrovskou sílu, což dokázali vítězstvím na USK. Naše družstvo se o jarních prázdninách důsledněji na víkend připravovalo a ukázalo se, že intenzivnější příprava pomohla. Především sobotní zápas řadím asi nejvýš co jsme s klukama dokázali. Vždyť jsme Pardubice porazili vůbec poprvé. Před dvěma lety jsme při vzájemném měření prohráli vždy o více jak 20 bodů. Nedělní utkání zase bylo důležité pro naše postavení v tabulce a ukázalo se, že kdybychom prohráli skončili bychom 4.

Zraněním Martina jsme začali hrát více týmově, hráči už se nespoléhají pouze na něj, ale ví že musí hrát především oni. Oba zápasy dalo 5 našich hráčů nad 10 bodů a to ještě výborně hrající Marz ,který zaznamenal 2 důležité koše v závěru zápasu s Brnem, zůstal těsně pod. To svědčí o naší týmové síle. Nejvíce pomohla nově přesunutá role vůdce Partynglovi, přesto že nezaznamenal klíčové body v závěru zápasů, byl naší největší postavou. Ale znova opakuji, vítězství jsou dílem všech co nastoupili k zápasům.

Naše hra však vykazovala i velké množství nedostatků. V některých úsecích hry jsme příliš chybovali, špatně a nedůsledně bránili apod. Na tomto musíme zapracovat a dobře se připravit na play off. Soupeřem je nám Nymburk, při letošní vyrovnanosti soutěže je jasné, že i družstvo na 7. místě má svojí kvalitu a to o Nymburce rozhodně platí.

Nyní si však dva dny užijeme příjemný pocit, co jsme v základní části dokázali a pak rychle do práce. Naše umístění po z.č. je dle mého nejlepším umístěním v dorosteneckých extraligách v historii klubu a nebýt horšího vzájemného zápasu s USK dokonce jsme byli první. Je nám ale jasné, že na to se nikdo v play off dívat nebude. Soutěž vlastně začíná od začátku.