V 26. kole, tedy v posledním zápase základní části nás čekal soupeř z Ostravy. I když tento tým přijel pouze v 7 hráčích, i tak jsme ho nemohli podcenit, protože na soupisce mají několik kvalitních jmen, v čele s Urbánkem, který nám nasázel 28 bodů.

Všichni fanoušci byli zcela jistě napjati, o kom se mluvilo, že by se měl ukázat v pátek na zápase. Kniha come backů pro letošní sezónu se obohatila o další jméno, je jím Filip Marian, který oblékl dres áčka po dlouhých čtyřech letech. Premiéra to nebyla vůbec špatná, Filip zaznamenal 9 bodů!

Začátek utkání bylo zcela v režii domácích, kteří po úvodních minutách vedli už 10:0. Soupeř se ale rychle vzpamatoval a zlepšenou hrou se dokázal do konce čtvrtiny přiblížit na 16:11. I nadále jsme si udržovali vedení, ale Ostrava se stále držela na dostřel. V poločase na tabuli svítilo skóre 37:31. Do druhého poločasu jsme tedy museli přijít na taktiku, jak nad soupeřem vyzrát a vytvořit si větší bodový rozdíl. Zlepšenou obranou se nám to podařilo a do poslední desetiminutovky jsme vstupovali za stavu 54:42. Stále ale nebylo rozhodnuto, Ostrava se ještě několikrát v závěru pokusila zápas zdramatizovat, ale my jsme si už vítězství dokázali pohlídat a dovést tak utkání do vítězného konce.

Do play off tak postupujeme ze 4. místa, což nám přiřadilo soupeře z 5. pozice, tedy stejně jako minulý rok budeme bojovat proti Sokolu Pražskému. Bilanci z letošní sezóny máme 1:1, tudíž se můžeme těšit na vyrovnané zápasy plné napínavých momentů.

BK Lokomotiva Plzeň - VŠB Ostrava 64:56 (16:11, 37:31, 54:42)

Nejlepší střelci: M. Dvířka 19, K. Říha 17, J. Suchý 11, F. Marian 9

Hráč utkání: K. Říha 17 bodů, 7 doskoků a 6 získaných faulů - užitečnost 21