Lokomotiva Plzeň - BK Nymburk 53:91 (10:30, 27:48, 41:76)

Ve středeční předehrávce hostili naši junioři lídra tabulky, celek Nymburka. Hostující tým potvrdil roli favorita a prakticky celý zápas diktoval tempo hry.

Naši hráči nastoupili s příliš velkým respektem, což jim svazovalo ruce i nohy a podepsalo se na celkovém výkonu. V prvním hracím období nám soupeř nasázel 30 bodů a bylo po zápase... Našim hráčům chyběla jiskra a s výkonem, který jsme předvedli, se zkrátka s Nymburkem hrát nedá.


Trenér Václav Forst: "Úvod zápasu jsme silně nezvládli a to se podepsalo na celkovém našem výkonu, který bych hodnotil jako jeden z nejhorších v této sezóně. Nymburk byl bezesporu jasným favoritem, ale pokud budeme podávat takto zastrašené výkony, nemáme v Extralize šanci cokoli uhrát. Hráči se bojí na sebe vzít odpovědnost, hrát přímočaře do koše a vymýšlejí zbytečně složité věci, taktéž výkon v obraně připomínal spíš partu spících mladíků, kteří se bojí kontaktu. Zápas nám vůbec nevyšel a do neděle je třeba si tyto věci vyříkat, zapracovat a celkově zregenerovat družstvo před zápasem s Vyšehradem."