Krátké, ale fyzicky náročné soustředění absolvovali naši mladíci od 28.12. do 30.12.2013 společně s juniory Domažlic.

Ve třech dnech absolvovali osmnáct hodin tréninku zaměřených především na kondici a individuální herní činnost jednotlivce. Stinnou stránkou tohoto minikempu bylo snad jen to, že plzeňských basketbalistů bylo pouze šest.

Jinak podle slov trenérského tria Erik Eismann, Jan Chvátal a Václav Forst kluci odvedli dobrou práci a všichni věřme, že ji ve druhé půlce základní části zúročí a konečně se dostaví nějaké to vítězství.


Hodnocení očima Erika Eismanna: "V mezidobí sezóny dorostenecké ligy jsme pořádali třídenní soustředění s kategorií U-19. Soustředění se zúčastnilo 20 hráčů, byli jsme spojeni splzeňskými hráči extraligy U-19, které vede kolega Václav Forst. S Plzní spolupracujeme na fázi hostování převážně v soutěži U-19. Hráči absolvovali tři tréninkové jednotky denně, zaměřovali jsme se převážně na fyzickou stránku hráčů. Dále jsme se odráželi od individuálních činností hráčů, které jsme rozdělili na dvě specializace, pro pivoty a rozehrávače s křídly. Dále poslední část a také nejdůležitější pro hráče mladého věku byla stabilizace, kompenzační cviky a patřičné patřičné protažení po tréninku, což měl na starost kolega Jan Chvátal. Co se týče hodnocení chlapců, nemůžu jim nic vytknout, všichni pracovali na hranici svých možností a do všeho dávali maximum. Doufám, že se to projeví v druhé polovině sezóny a oba týmy svoje tabulkové postavení zlepší."


Václav Forst: "Spolupráce s Erikem Eismannem a Honzou Chvátalem a vlastně i domažlickými juniory byla perfektní. Mě osobně hodně mrzí pouze počet plzeňských hráčů - šest je prostě málo. Naši kadeti, kteří hostují do juniorky, se v žádném případě nějak neflákali, absolvovali Vánoční turnaj v Ostravě. Dále akceptuji zraněné hráče, případně nemocné. Bohužel ale máme v týmu i takové, kteří se na to slušně řečeno vykašlali, což beru jako velkou nezodpovědnost vůči zbytku hráčů, kteří na sobě tvrdě pracovali a bojovali o místo v sestavě... Jak zmínil již kolega Erik, tak i já musím vyzdvihnout práci všech kluků a poděkovat jim za to - děkuji."