O minulém víkendu 14. a 15.12.2013 jsme odehráli 2 zápasy s USK Praha. Nejprve nás čekal zápas na Folimance a poté zápas doma.

V sobotním zápase jsme překvapili nejen soupeře, ale malinko i sami sebe a naprosto zaslouženě vyhráli kdy kolektivní hra zvítězila nad individualitami domácích.

Naopak nedělní zápas nám nevyšel dle představ a zaslouženě jsme prohráli.


Komentář trenéra, p.Standy Mariana:

V sobotu jsme na Folimance domácí tým zřejmě zaskočili houževnatostí a obětavostí. Naopak, hráči USK si asi vítězstvím v utkání byli příliš jistí a dle mého názoru, hráli příliš "profesorsky". Když se začal zápas lámat, rozložila se jejich hra na individuality, které na hřišti příliš nespolupracovaly. Naopak naše družstvo, díky velmi dobré kolektivní hře, slavilo cenný a hlavně zasloužený úspěch.

V neděli jsme nepřistoupili k zápasu tak koncentrovaně jako den předtím a přiliš se spoléhali na produktivní hru z předchozích úspěšných domácích utkání. USK od 4. minuty přešlo na zónovou obranu 3-2, a protože se nám střelecky přiliš nedařilo, úspěšně tento typ obrany praktikovali až do konce zápasu. Naopak naše družstvo v neděli nebránilo důsledně, a tak nám soupeř zaslouženě vrátil sobotní porážku.

Zklamáním pro mne byl nezájem plzeňské basketbalové veřejnosti o toto utkání. Hrál se dle mého názoru velmi zajímavý a kvalitní mládežnický basketbal, s přívlastkem "přímý souboj o aktuální první pozici v extralize", divácká návštěva tomuto však neodpovídala. I tak patří poděkování rodičům hráčů, kteří jako obvykle vytvořili bouřlivou atmosféru.