Páté kolo baráže o záchranu Mattoni NBL definitivně rozhodlo, že jsme právo startu v novém ročníku nejvyšší soutěže definitivně ztratili. V hodně nevydařeném vystoupení jsme podlehli vysoko Jindřichovu Hradci 63:100. V posledním utkání baráže hrajeme tuto sobotu od 14 hodin na Moravě proti Protonu Zlín.
Lokomotiva Interconex Plzeň - BK Lions Jindřichův Hradec 63:100 (15:25, 28:50, 50:75). Honomichl 13/1, Tóth 10, Vrubl 9/1, Aušprunk 8, Kovanda 6, Pecka 6, Kozlík 5/1, Kubizňák 4, Suchý 2 - Tomanec 23, Zachrla 17/2, Kraus 12/1, Kysela 8, Čech 8/1, Dygrýn 6/1, Šustek 6, Klimeš 5, Melski 4, Hron 4, Eisman 4/1, Frohde 3. Fauly 28:28, trojky 3:6, trestné hody 28/22:28/20, rozhodčí Lukeš, Hošek, Vondráček, 100 diváků.

Sehráli jsme hodně nevydařený zápas. Pouze v úvodu jsme ještě ve čtvrté minutě vedli 6:5, ale pak začal dominovat soupeř. Bohužel naše obrana nebyla schopna zastavit útoky soupeře, který se hlavně prosazoval pod naším košem. Jindřichův Hradec si během prvního dějství vytvořil desetibodový náskok a dostal se do herní pohody. Ve druhé čtvrtině si Jihočeši postupně navyšovali vedení až na 22 bodů. To již bylo jasné, že zápas budeme těžko otáčet. Hosté měli daleko vyšší procento úspěšnosti střelby a naše trápení se neustále prohlubovalo. Po polovině utkání jsme několikrát změnili obranu, ale soupeř si dokázal snadno poradit. Důkazem je jeho nastřílených 25 bodů za každou čtvrtinu. V pohodě hrající soupeř vedl v poslední čtvrtině 85:52, trojky Vrubla a Honomichla sice znamenaly snížení náskoku, ale ten se v závěru navýšil až na obrovských 37 bodů. Navíc soupeř dokázal v samotném závěru trefit pro soupeře vždy nepopulární stý bod.
Karel Forejt, trenér soupeře: „Chtěli jsme v Plzni učinit poslední krok k postupu a to se nám povedlo. V posledním utkání si můžeme domácí duel s Opavou užít. O naší výhře rozhodla větší vůle po vítězství. Soupeř byl rozhozen průběhem baráže a dlouhou sezónou. O utkání prakticky rozhodla již první čtvrtina, v ní se ukázalo rozpoložení obou týmů."
Dominik Feštr, trenér Lokomotivy:"Gratuluji soupeři k zaslouženému vítězství a postupu. Byl to náš nejhorší výkon v sezóně a tím nechci snižovat výkon Jindřichova Hradce. Cítili jsme velký tlak, psychicky jsme nebyli v pohodě, chyběla ochota poprat se o výhru. Chtěli jsme vycházet z dobré obrany, ale to nám vydrželo pouhých pět minut. Po první čtvrtině již bylo prakticky jasno. Naše hra se sesypala a nekladli jsme soupeři vážnější odpor. Venku jsme podávali v baráži lepší výkony než doma, kde měli v hledišti převahu ve vytváření kulisy utkání fanoušci soupeře."