O uplynulém víkendu se naši starší minižáci zúčastnili Festivalu v Novém Jičíně, kde skončili čtvrtí.
V základní skupině jsme narazili na Jindřichův Hradec, Kroměříž a domácí Nový Jičín. S Jindřichovým Hradcem jsme nepodali hned na úvod Festivalu dobrý výkon a proto jsme zaslouženě prohráli 20 bodovým rozdílem. Ve druhém zápase jsme odehráli slušný zápas se silnou Kroměříží, avšak soupeř o něco méně chyboval  a vyhrál o 9 bodů. V posledním zápase nás čekal domácí celek. Tento zápas jsme zvládli na jedničku a utkání skončilo o 32 bodů pro nás.
Ve čtvrtfinále jsme narazili na Brno. Proti Brnu jsme nepodali optimální výkon, ale urputnou bojovností a větší vůlí po vítězství jsme zápas zvládli o 6 bodů pro nás. Tento zápas byl hranicí od úspěchu a neúspěchu na tomto Festivalu. Naštěstí jsme zápas dovedli do vítězného konce a kluci zaslouží pochvalu za bojovnost. V semifinále jsme se utkali již podruhé na tomto Festivalu se Slávií Kroměříž vedenou dvěma individualitami Sigmundem a Suchánkem. Utkání bylo ještě po 3.čtvrtině velmi vyrovnané a myslím si, že pro diváky jistě atraktivní. Bohužel ve 4.čtvrtině nás právě Sigmund se Suchánkem porazili a to především díky útočné kombinaci ,,pick and roll´´. Avšak naši kluci odehráli mimořádný zápas na hranici svých možností. Zápas byl velmi vyhecovaný o čem svědčí i tch chyby obou trenérů. Rozhdočím se zápas moc nepovedl, ale rozhodně neovlivnili konečný výsledek 62:44 pro Kroměříž. Zápas o 3.místo s Jindřichovým Hradcem jsme opět odehráli slušně. Závěr poslední čtvrtiny jsme ale moc nezvládli, zejména útočné doskoky soupeře byly rozhodujícími a tak jsme na Festivalu skončili na nepopulárním 4.místě.
Je důležité zmínit, že na Festival jsme odjeli bez našich klasických podkošových hráčů. Dovolím si tvrdit, že to byl ten důvod proč jsme nepronikli až do finále. Ale i v této neúplné sestavě kluci podali nadprůměrné výkony. Během Festivalu se vytvořila perfektní parta, která se projevila hlavně v bojovnosti celého týmu. Opravdu bylo hezké sledovat jak se kluci navzájem povzbuzovali a především ve vyřazovacích zápasech nechali na hřišti úplně všechno. Projevily se také ale nedostatky, na kterých je potřeba dále tvrdě pracovat. Individuální úspěch z našeho družstva zaznamenal Jára Pytelka, který byl vyhlášen v All stars pětce turnaje. Jen tak dál Jaromíre!