Ve čtvrtém dílu baráže dnes sehrajeme od 16 hodin utkání s nejčasnějším soupeřem letošní sezóny - Opavou. Vzájemná bilance hovoří jasně pro našeho soupeře. Šest výher a jediná prohra pasuje do role favorita moravský tým. Všechny zápasy ale přinesly vyrovnané boje a proto je zde jednoznačná povinnost, poprat se o výhru.
„Oba soupeři se dokonale znají a těžko jeden druhého může překvapit. Opět to bude o bojovnosti, nasazení a chuti se porvat o dobrý výsledek. Opava hraje nepříjemnou zónu a tak bude hodně důležité solidně střílet ze středních a dlouhých pozic. Po utkání se Zlínem jsme měli jen lehký trénink. Doufám, že první barážová výhra klukům psychicky pomohla," řekl před odjezdem trenér Dominik Feštr.
Náš tým odjel do Opavy kromě dlouhodobě zraněných hráčů kompletní. „Opava ve třetím kole vysoko zdolala v tabulce druhý Jindřichův Hradec. Uvidíme, že jestli její hráči podlehnou jistému uspokojení. My musíme zachytit úvod střetnutí, potom budeme mít šanci. Rovněž doufám, že u nás dobře hrající Zlín ve druhém utkání přehraje doma Jindřichův Hradec a situace v tabulce bude otevřená," přeje si Dominik Fetšr.
„Čekám vyrovnaný zápas, jaké se hrálo ve všech předešlých duelech. Opava je po třech výhrách krůček od záchrany a tak uvidíme, zda nepodlehne přílišnému sebevědomí. My musíme bojovat a druhou barážovou výhru. Pokud se nám bude dařit v obraně, nejsme bez šancí, dodal před zápasem Tomáš Kubizňák.
„Zatím v baráži bojujeme spíše sami se sebou. Musíme hlavně myslet na náš výkon, než na soupeře. Chceme v Opavě vyhrát. Očekávám opět více boje, než pohledného basketbalu. Doufám, že se s nepříjemnou zónou soupeře vyrovnáme lépe, než v poslední vzájemném utkání," věří Štěpán Vrubl.