Městská sportovní hala na Slovanech se stane v pátek od 19 hodin dějištěm utkání třetího kola baráže o Mattoni NBL mezi naším celkem a týmem Proton Zlín. Cíl je jasný - porazit soupeře, zastavit sérii porážek a udržet tím naději na udržení nejvyšší soutěže.
Ve třetím dějství přivítáme na domácí palubovce celek Zlína, který ve druhém kole podlehl doma těsně Opavě 76:79. Náš tým nestačil zase na jihu Čech Jindřichovu Hradci, kterému podlehl jedenáctibodovým rozdílem 59:70. „O všem prakticky rozhodl úvod zápasu. Po pěti minutách jsme prohrávali 2:16 a domácí se dostali do herní pohody. Měli jsme problémy s podkošovými hráč soupeřei, navíc nám chyběl nemocný Suchý. Pod košem musel zaskakovat i Láďa Tóth, navíc se příliš nedařilo dalšímu Láďovi Peckovi. V závěru jsme sice snížili na sedmibodový rozdíl, ale přísné fauly a jedna technická chyba nedovolily obrat," hodnotil utkání trenér Dominik Feštr v Jindřichově Hradci.
Před utkáním se Zlínem by měl být náš celek již kompletní. Do sestavy se tedy vrátí již Jan Suchý. „Zlín hraje jednoduchý a nepříjemný basket. Tento celek proklamoval, že si jde baráž vyzkoušet, ale jeho poslední vystoupení doma s Opavou je jistým varováním. V kádru mají zkušené hráče Pavlíka, Medka, hrají hru ve dvojicích, nebo jeden proti jednomu, uvidíme. My musíme vyhrát a zastavit sérii porážek. Musíme si dát pozor hlavně na úvod střetnutí. Pokud budeme kvalitně bránit, máme na výhru. Ostatně pokud chceme stále myslet na udržení nejvyšší soutěže, nic jiného nám nezbývá.