Skvělým úspěchem ukončili mladší žáci Lokomotivy základní část extraligy U14. Po sobotním vítězství nad houževnatým soupeřem z Prahy přišla senzační výhra nad úřadujícím mistrem kategorie 98, která znamená postup do bojů o účast na dubnovém mistrovství ČR.


Před posledním dvoukolem byly karty rozdány následovně: výhra nad USK nám zajišťovala přímou účast v příští sezóně ligy U15, porazit Písek by znamenalo při předpokládané porážce Litoměřic od Sokola pražského účast v play-off díky kladné vzájemné bilanci se Severočechy. Od první minuty sobotního zápasu jsme se do svého soupeře zakousli a výsledkem byl ve 4. minutě druhé čtvrtiny sedmnáctibodový náskok. Pak jsme však nepochopitelně odpadli na útočné polovině, když jsme do konce poločasu vsítili pouze jediný koš ze hry a Pražany jsme tak pustili zpět do zápasu. Do šaten se odcházelo pouze se čtyřbodovým rozdílem. Druhý poločas domácí borci opět zahájili ve stejném stylu jako poločas první, vypracovali si brzy opět dvouciferný náskok, což soupeře zřejmě definitivně zlomilo. Konec zápasu se tak mohl v poklidu dohrát a cíl vybojovat ligu U15 byl splněn.

V neděli nás čekali písečtí Sršni, úřadující mistr republiky. Proti rychlému soupeři jsme potřebovali zachytit  začátek zápasu a vyrovnat se s bleskovými rychlými protiútoky. To se nám do šesté minuty i dařilo, pak však přišel bohužel výpadek koncentrace a Sršni odskočili na osmibodový rozdíl. Ve druhé čtvrtině jsme zlepšili hru na obranné polovině a výsledkem bylo snížení náskoku soupeře na poločasových přijatelných pět bodů. Druhý poločas byl asi ze strany Lokomotivy v letošní sezóně nejpovedenější. S výjimkou Ptáka se klukům podařilo ubránit zbytek týmu soupeře a změnou celoplošného presingu donutili písecké hráče ke ztrátám a nám k jednoduchým košům. V poslední čtvrtině ještě soupeř zkusil zdramatizovat utkání zvýšeným tlakem na útočné polovině, přibrzdilo jej však vyfaulování dvou klíčových hráčů Krejčího a Kratochvíle. Zbytek zápasu se tak dohrával v režii Lokomotivy, která se mohla po závěrečném hvizdu rozhodčích radovat ze senzačního postupu do play-off extraligy U14. Statistiky zápasů najdete zde a zde.