V dalším dvojkole extraligy kategorie U19 naši junioři podlehli na palubovkách soupeřů celkům BC Vysočina a JBC Brno. Naděje na postup do play off se tak již dostala prakticky již jen do teoretické roviny. V následujícím dvojkole čekají naše mladíky 25, a 26. února domácí souboje s Nymburkem a Libercem.
BC Vysočina - BCM Loko Plzeň 80:47 (16:18, 36:37, 55:45). Za hosty Aušprunk 20, Bernas 8, Luňák 8, Batysta 7, Zeman 2, Doljak 2.
JBC Brno - BCM Loko Plzeň 78:50 (22:19, 39:30, 62:41). Bernas 17, Luňák 9, Aušprunk 8, Batysta 7, Zeman 5, Svoboda 4.

Ke dvojutkání na Moravě odcestovali naši junioři s pouhou sedmičkou hráčů bez Michaela Froňka (příušnice)a nemocného Tomáše Kříže, navíc obětavě k zápasům nastoupil ne zcela doléčený Tomáš Bernas. Do kádru se naopak vrátil uzdravený Šimon Luňák. V úvodu utkání s Vysočinou naši mladíci plnili taktické pokyny kouče Pavla Froňka a dostali se do vedení. Střelecky se dařilo hlavně Aušprunkovi, naše obrana dokázala zastavovat včas tlak soupeře. Výsledkem bylo jednobodové vedení v polovině utkání. Ve druhé polovině domácí začali hrát tvrdou (místy až za hranicemi meze únosnosti) osobní obranu na Aušprunka, přišlo navíc několik zbytečný ztrát a soupeř odskočil na desetibodový rozdíl. V závěru nepomohlo ani změnění obrany. Na zvrat už nezbyl čas ani síly.
Ve druhém utkání v Brně postrádal sice brněnský celek rovněž dva hráče základní rotace, jako náš celek, ale na rozdíl od prvního zápasu šli domácí od začátku do mírného vedení. Vývoj utkání navíc ovlivnilo odstoupení Bernase a brzké dva fauly Aušprunka, který musel být stažen z palubovky. Domácí v průběhu zápasu neustále navyšovali svůj náskok a zaslouženě zvítězili.
Pavel Froněk, kouč zápasů: „Opět jsme doplatili na úzký kádr. Měli jsme tajné přání v Jihlavě vyhrát, což se nezdařilo. Musíme se nyní soustředit na další zápasy. Citelně nám chyběli Froněk s Křížem, ale na to se nemůžeme vymlouvat. Naše spádová oblast není velká a přivést do týmu další kvalitní juniory je téměř hledáním v kupce sena."