V šestém kole nadstavbové části skupiny A2 Mattoni NBL jsme odehráli historicky první prodloužení. Sportovní štěstěna se k nám odvrátila zády a z výhry o dva body se nakonec radoval náš soupeř. Domácí třízápasovou sérii zakončíme ve středu soubojem s brněnskými basketbalisty. Utkání v Městské sportovní hale na Slovanech začíná v 18 hodin.

Kennneth Scalabroni, trenér USK Praha: „V utkání najdu snad jen jediné pozitivum a to že jsme vyhráli. Nepředvedli jsme dobrý výkon. Hráli jsme pomalu, špatně stříleli včetně trestných hodů. Jako bychom jeli pět hodin do Opavy a hned hráli. Do Plzně je to od nás však jen hodina. Není proto divu, že jsem musel zvyšovat hlas a dát najevo nespokojenost s předváděnou hrou."

Dominik Feštr, trenér Lokomotivy: „Čekalo nás těžké utkání. Nastoupili jsme bez Štěpána Vrubla, což byla citelná ztráta. Hráči ale bojovali, bohužel to na výhru nestačilo. Odvedli dobrou práci a obstáli. Bohužel sportovní štěstěna tentokrát stála u soupeře. Jsem spokojen s výkonem Kamila Říhy, který díky absenci Štěpána Vrubla dostal prostor a zahrál velmi dobře. Celkově sleduji u družstva výkonnostní posun nahoru. V prvním utkání jsme s USK poměrně hladce prohráli, nyní jsme dokázali po čtyřiceti minutách s nimi remizovat. Doufám, že dokážeme soutěž dohrát důstojně a nějaký zápas dokážeme ještě vyhrát."