Po výhrách v Brně a doma s Opavou jsme tentokrát nestačili na Svitavy. Prohra o sedmnáct bodů značí, že vítěz utkání získal před naším celkem už dvoubodový náskok a dotáhl se pouhý bod na třetí USK Praha a čtvrté Brno. Do čela tabulky se vrátila Opava po domácí těsné výhře 72:70 nad Brnem, které v nadstavbě zatím ani jednou nevyhrálo. V poslední zápase Kolín doma podlehl USK Praha 68:78 a klesl na druhé místo. V následujícím pátém kole hrajeme doma ve středu 23. března od 18 hodin s Kolínem.
Dominik Feštr (trenér Lokomotiva Plzeň): „Gratuluji Tomášovi k zaslouženému vítězství. Věděli jsme, že nás čeká těžký zápas, protože Svitavy minule trápilo, co jsme tady hráli. Ta šňůra vítězství je na týmu znát, hráči si mnohem více věří. Mysleli jsme, že to bude těžký. Do zápasu jsme dobře vstoupili, odehráli jsme slušných prvních osmnáct minut, kdy jsme prohrávali o 2 až 4 body, takže to bylo vyrovnané utkání. Pak ale bohužel přišel nepochopitelný zkrat. Poslední minutu a půl prvního poločasu jsme prohráli asi 0:10 a tyto 2 minuty rozhodly o celém zápasu. My jsme měli snahu s tím zápasem něco udělat, nemůžu hráčům upřít snahu, že by se na to ve druhém poločase vykašlali. Bohužel dneska nepodali svůj standardní výkon. Dneska se to sešlo tak, že více hráčů si vybralo slabší den a neměli jsme sílu utkání zvrátit. Myslím si, že Svitavy vyhrály naprosto zaslouženě, protože byly ve všech směrech lepší než my."

 

Tomáš Pětivlas (trenér Basketbal QANTO Svitavy): „Řekl bych, že je konečně na týmu vidět trošičku zlepšení v útočné fázi, především pak v přechodu do rychlého protiútoku. Právě rychlé protiútoky nám pomohly ty poslední dvě minuty v prvním poločase. Rychlé protiútoky nás držely ve hře i v druhé půlce, protože Plzeň se vždycky neuvěřitelně vrátila do zápasu. Za to klobouk dolů. Štěpán Vrubl neúnavně dirigoval hru a s trojkami Soukupa bylo pořád o co hrát. Věděli jsme, že Plzeň hraje až do poslední minuty, takže hráči na to byli připravování. Nicméně jsme je udrželi na 65 bodech a to rozhodlo."