MČR U13 Olomouc 2024


Náš tým U13 se zůčasnil MČR v Olomouci společne s dalšími 11 nejlepšími týmy v Česku.

 

Ve skupině jsme prohráli s NH Ostrava rodzílem jediného koše a vysoko porazili BK VIVIDBOOKS Pardubice. 

 

Ve čtvrfinále nás čekal domácí celek BCM Olomouc. V tomto zápase jsme bohužel díky skvělé a bouřlivé domácí atmosféře nezvládli úvodní minuty a soupěr šel rychle do dvociferného vedení. Od druhé čtvrtiny jsme pomalu stahovali náskok soupeře. Pár minut před koncem jsme se dostali na dostřel jediného koše, ale pak nám bohužel nestačila energie a skvěle hrající domací nakonec zaslouženě vyhráli.

 

V zápasech o 5. - 8. místo jsme prohráli proti BK Děčín a na závěr turnaje porazili Sršně z Písku takže jsme si nakonec odvezli 7. místo.

 

 

Turnaj hodnotím velmi kladně.  Určitě nás mrzí prohrané čtvrfinále, ale soupeře bohužel tento zápas zastihl v lepší formě a rozpoložení. Na druhou stranu, loni jsme konkrétně s Děčínem prohráli o 30 a neměli nejmenší šanci. Letos jsme hráli všechny zápsy vyrovnaně a byli jsme schopni i těm nejlepším týmům konkurovat. Sice ne vždy po celou dobu utkání, proto jsme nakonec ty těžké zápasy nezvládli, ale většinu zápasu jsme byli vyrovnaným soupeřem a to je pro nás známka toho, že jdeme správným směrem. Kluci udělali velký herní posun a já doufám, že bude do dalších let ještě větší abychom mohli bojovat o ty nejvyšší příčky.