O uplynulém víkendu proběhlo Mistrovství České republiky v kategorii U12 ve městě Tábor, kam dorazilo dvanáct nejlepších týmu ČR a do minibasketbalových dějin se zapsala zejména krajská akademie BK Lokomotiva Plzeň.

 


Turnaj, přilákal mladé talenty z celé republiky. Kluby se shromáždily s cílem vybojovat si titul nejlepšího týmu v České republice a předvést své dovednosti, které za rok nasbírali v této věkové kategorii. Vzájemné souboje, které předcházely finále, nabízely nádech napětí a soutěživosti. Ve finálovém zápase o titul MČR se naši hráči utkali s NH Ostrava. Kde ukázali neuvěřitelný hlad po vítězství. Od prvního vhazování se dokázali ujmout vedení a svým soupeřům nedali šanci se vymanit z jejich sevření. Jejich týmová síla v obraně i útoku narušila plány soupeře a diktovala tempo hry.

Trenér BK Lokomotiva Plzeň, Erik Eisman, po zápase nešetřil chválou na své svěřence. "Jsem nesmírně pyšný na to, co tato skupina chlapců dokázala. Je to výsledek práce všech trenérů, kteří hráči mají k dispozici ať už u nás v akademii nebo ve svých mateřských klubech jako jsou Ba Grizzlies Plzeň, SKB Rokycany a BK Jiskra Domažlice. Což byl i faktor, který nás dostal až do finále, kde jsme ukázali, co v této kategorii umíme. Ale není to jen o vítězství, je to o cestě, kterou jsme podstoupili a o síle, kterou jsme ukázali jako tým."

Hlavní hvězdou finálového duelu byl David Steidl, hráč vítězného týmu, který si odnesl ocenění pro nejužitečnějšího hráče turnaje. Jeho precizní střelba, rychlé reakce a vynikající týmová spolupráce byly klíčovými faktory pro úspěch jeho týmu.

Mistrovství České republiky v kategorii U12 se ukázalo jako zdroj vzrušení, naděje a inspirace pro budoucí generace hráčů. Tato událost nejen zdůraznila sílu basketbalového sportu v plzeňském kraji, ale také oslavila odhodlanost a oddanost mladých hráčů.

 

Veškeré výsledky, foto a video galerie naleznete zde.