Pro BK Lokomotiva Plzeň se letošní kvalifikace na Mistrovství České republiky ve všech minižákovských kategoriích U11, U12 a U13 staly triumfem, když se všemi svými týmy dokázala postoupit až do finálových bojů.


V kategorii U11 se Lokomotiva Plzeň postarala o skvělý výkon, který jí zajistil účast na republikovém šampionátu, který se pořádá v Plzni 26.4.-28.4.2024. Tým se prezentoval nejenom vynikajícími individuálními schopnostmi hráčů, ale také týmovou spoluprací. Hráči se neustále zlepšovali a dokázali zdolat silné soupeře v náročných zápasech a kvalifikace proti BK Sokolov jejich formu jen potvrdila.

V kategorii U12 BK Lokomotiva Plzeň dokázala opět ukázat svou sílu a kvalitu. Tým prošel kvalifikačním turnajem proti soupeři BK Jiskra Domažlice. Hráči se dokázali vyrovnat s těžkými situacemi na hřišti a ukázali, že jsou schopni obstát i ve chvílích, kdy je soupeřství nejtěžší. Jejich tvrdá práce a oddanost basketbalu nakonec přinesla sladké ovoce v podobě postupu na Mistrovství České republiky v Táboře 3.-5.5.2024.

V nejstarší kategorii U13 si Lokomotiva Plzeň pohlídala své místo proti týmu BK Klatovy. Tým se prezentoval jako jednotná síla, která dokáže hrát jak útočně, tak obranně. Každý hráč do zápasů přinášel své individuální dovednosti a týmová chemie byla na vysoké úrovni. Díky tomu se Lokomotiva Plzeň může těšit na účast na Mistrovství České republiky v Olomouci 10.5.-12.5.2024, kde bude mít možnost ukázat svůj talent a bojovnost.

Sportovní ředitel Erik Eisman:

Celkově lze říci, že letošní kvalifikace na Mistrovství České republiky byly pro náš klub velkým úspěchem. Týmy všech kategorií U11, U12 a U13 prokázaly svou kvalitu, bojovnost a odhodlání. Za tímto úspěchem stojí nejenom talentovaní hráči, ale také pevná trenérská opora a podpora fanoušků. Mistrovství České republiky je pro nás dalším krokem, kterým se může tým dostat ještě výše a ukázat svou sílu na celostátní úrovni.