Od 28. do 30.12. proběhl v Plzni již 10. ročník tradičního Christmas cupu, který byl podruhé v historii podpořen mezinárodní basketbalovou federací FIBA. Zúčastnilo se jej celkem 66 týmů ze 4 zemí (Česko, Slovensko, Německo a Slovinsko) hrajících celkem v 6 kategoriích, které odehrály celkem 172 zápasů na 8 halách v 6 kategoriích. Utkání byla řízena celkem 36 rozhodčími z Česka a Slovenska.

 


Stupně vítězů v jednotlivých kategoriích, hodnocení a umístění týmů Lokomotivy:

Stříbrné tažení týmu U12 na domácím vánočním turnaji

První den turnaje jsme se střetli s týmy z Německa, Bratislavy a dívčím z Ostravy. Všechna utkání jsme v rámci základní skupiny vyhráli a postoupili do další fáze z prvního místa. Druhý den jsme se utkali ve čtvrtfinále s družstvem z Tábora, které jsme porazili 68:57. Touto výhrou jsme si zajistili místo mezi nejlepší čtyři týmy turnaje. V souboji o postup do finále nás čekal druhý a lepší tým z Bratislavy, s nímž jsme odehráli vyrovnané utkaní a zvládli ho dotáhnout do vítězného konce, a tím si obstarat místo v souboji o první místo. Bohužel ve finále jsme narazili na slovinský tým Basketbal Klub Vojnik a ten si zaslouženě odvážel domů zlatou medaili.
Domácí kluci převáděli celý turnaj dobré výkony a každým zápase se zlepšovali. Všichni hráči si zaslouží pochvalu za přístup a bojovnost a děkujeme také rodičům za jejich podporu a atmosféru, kterou při zápasech tvořili.

U12B

1. Basketbal Klub Vojnik (SVN)

2. BK Lokomotiva Plzeň A (CZE)

3. BK Jiskra Domažlice (CZE)

10. BK Lokomotiva Plzeň B (CZE)

 

U12G

1. Basket Ostrava (CZE)

2. TS Jahn München (GER)

3. DBaK (CZE)

Mezinárodní Vánoční turnaj v Plzni pro kategorii U14 - Tým skončil na čtvrtém místě

 V nedávném Mezinárodním Vánočním turnaji v Plzni, který se konal pro kategorii U14, bojoval tým s velkým nasazením a vášní. I přes tvrdou soutěž se dostali až do semifinále, kde se střetli s velmi silným soupeřem, a bohužel prohráli. Ve finále se snažili o další vítězství, ale i tentokrát museli přijmout porážku.

 Trenér týmu však chválil své hráče za jejich úsilí a odhodlání. Uvedl: "I když jsme se nedostali na první místo, jsme hrdí na naše hráče za jejich snahu a skvělé výkony během turnaje. Prohrát patří k sportu, ale to, jak jsme se postavili k těmto výzvám, ukazuje, že máme potenciál stát se ještě lepším týmem v budoucnosti."

 Tým U14 je nyní motivován zlepšit se a připravit se na další soutěže. I přes neúspěšný finálový zápas mají před sebou slibnou budoucnost a hodně prostoru pro růst a rozvoj svých basketbalových dovedností.

 U14B

1. BK Snakes Ostrava (CZE)

2. Culture City Weimar (GER)

3. Oberpfalz Hunters (GER)

4. BK Lokomotiva Plzeň (CZE)

 

 U14G

1. BK Lvice Litoměřice (CZE)

2. Hessen (GER)

3. BK Sojky Pelhřimov (CZE)

 

Mzinárodní turnaj v kategorii U16 obsadil náš tým první místo.   

Plzeňský basketbalový tým kategorie U16 s hráči narozenými v roce 2008 a mladšími, získal úžasné vítězství na Vánočním mezinárodním turnaji. Během náročných šesti utkání utrpěli porážku pouze jednou, což je výjimečný výsledek pro tuto mladou a nadějnou skupinu hráčů.

 Trenér týmu byl nadšený výkonem svých svěřenců a řekl: "Můžeme být hrdí na to, co jsme dosáhli. Tito mladí hráči ukázali nejenom svou dovednost na hřišti, ale také obrovskou dávku vůle a týmového ducha. Prohra v jednom zápase nám ukázala, že se můžeme zlepšovat a růst jako tým."

 Toto vítězství nejenom potvrdilo schopnosti týmu, ale také ukázalo, že i hráči narození v roce 2008 a mladší mají potenciál dosáhnout významných úspěchů. Tým se nyní připravuje v tréninku a na druhou polovinu soutěže v extralize U17.

U16B

1. BK Lokomotiva Plzeň A (CZE)

2. BK Snakes Ostrava (CZE)

3. BK Klatovy (CZE)

10. BK Lokomotiva Plzeň B (CZE)

 

U16G

1. Fastav Zlín (CZE)

2. SB DJK Rosenheim (GER)

3. DBaK U15 (CZE)

 Podrobnější výsledky naleznete zde.

Komentář ředitele turnaje Z. Zemana:

„Po covidové přestávce se snažíme usilovně vrátit turnaj do pozice, ve které byl. 10. ročník našeho turnaje podařilo dostat pod podporu mezinárodní basketbalové federace FIBA, což je obrovský úspěch. Bylo zde odehráno obrovské množství vyrovnaných zápasů, které budou bez pochybností přínosem do nadcházejících let kariér jejich aktérů. Navíc máme pocit, že všechny týmy odjížděly v maximální spokojenosti, což je pro nás to nejdůležitější. Pochopitelně děkujeme za obrovskou podporu našim partnerům jako je Město Plzeň, Plzeňský kraj, PMDP, Basket-obchod.cz, Okula Nýrsko a samozřejmě panu primátorovi Mgr. Romanu Zarzyckému a panu hejtmanovi Rudolfu Špotákovi za jejich záštity, bez kterých by nebylo možné akci takovýchto rozměrů pořádat.“