Dne 3. 12. 2023 jsme odehráli dva zápasy s družstvem DBaK Blovice (mix).


Do Blovic jsme přijeli ve zmenšené a obměněné sestavě

DBaK Blovice (mix) x Lokomotiva Plzeň 55:30

V první čtvrtině (4:6) obě družstva dobře bránila, tak moc bodů nepřinesla. Druhou čtvrtinu (16:4) se soupeři povedlo proměňovat jednoduché koše a získat vedení v zápase. Ve třetí čtvrtině (21:14) se nám opět podařilo srovnat krok se soupeřem, ale i přesto soupeř vedení navýšil. Ve čtvrté čtvrtině (14:6) jsme polevily v obraně a nedařilo se nám ani zakončit možnosti co jsme si vypracovali.

 

DBaK Blovice (mix) x Lokomotiva Plzeň 44:26

V první čtvrtině (6:10) jsme na soupeře nastoupili s dobrou obranou a díky kvalitnímu zakončení si vzali vedení. Druhou čtvrtinu (12:6) jsme odmakali, ale nakonec byl šťastnější soupeř. Ve třetí čtvrtině (4:6) obě družstva makala v obraně, tak moc bodů nepřinesla. Do čtvrté čtvrtiny jsme nastoupily za nerozhodného stavu (22:22). Nedařil se nám přechod do rychlého protiútoku, proto jsme si nevytvořili šance k jednoduchému zakončení. Soupeř nabídnuté šance na zakončení proměňoval a čtvrtou čtvrtinu vyhrál (22:4).

 

Komentář trenéra Ondřeje Štorcha: Za dobu co trénuji jsem nezažil dva takto rozdílné hrací dny. Většina hráčů při zápase makala, soustředila se a nic nevypustila. Pokud jsem hráčům něco vytknul nebo poradil vzali si z toho příklad a přenesli to na hřiště. Někteří předvedli nejlepší zápas své dosavadní basketbalové kariéry a věřím, že je tento zápas posunul ještě dál. Pokud hráči utkání takhle odmakají je radost trénovat.