Dne 2. 12. 2023 jsme odehráli dva zápasy s družstvem Basketbal Tachov (dívky).

Lokomotiva Plzeň x Basketbal Tachov 24:41

První čtvrtina se nám povedla. Dobrou obranou a jednoduchým přechodem do útoku jsme si vytvořili spoustu příležitostí k zakončení, které jsme proměňovali a zakončili první čtvrtinu vedením 14:10. Ve druhé čtvrtině se nám přestalo dařit a prohráli jsem ji 4:11 (stav po 1. pol. 18:21). Do třetí čtvrtiny jsme nastoupili za stavu 18:21 se kterým se dá utkání ještě vyhrát. Ve třetí čtvrtině jsme přestali bránit, běhat do rychlého protiútoku, bojovat a soustředit se. Soupeř se chopil příležitosti a přejel nás 4:10. Čtvrtá čtvrtina se nesla ve stejném duchu jako ta třetí a rozjetý soupeř nás přejel 2:10.

 

Lokomotiva Plzeň x Basketbal Tachov 10:38

Druhý zápas jsme navázali na vše co se nám nepovedlo v prvním zápase. Až na pár výjimek jsme odehráli zápas nesoustředění, nepozorní, bez chuti běhat a bez chuti bojovat.

Komentář trenéra Ondřeje Štorcha: Dnes jsme mohli sehrát vyrovnané a pěkné utkání. Svou nesoustředěností a leností jsme se o ně připravili. Vrcholem je, že si někteří hráči nejsou schopni ani ohlídat začátek druhého poločasu a přijdou pozdě. Po dnešním výkonu nemám, až na pár výjimek, koho pochválit. Není ostudou prohrát zápas, pokud se zápas odmaká. Dnes jsme nemakali. 
Nikdo z hráčů nemá nominaci do "B" týmu jistou. Nominace je výsledkem práce na tréninku a celkového chování.