Trenér plzeňského A týmu se se po šesti letech loučí s lavičkou a přesouvá se na pozici sportovního ředitele. Přnášíme Vám prvnotní dojmy v krátkém rozhovoru:


Zhodnoťme si nejprve minulou sezónu. Podařilo se Vám s A-týmem dostat až do PLAY-OFF. Zde jste bohužel vypadli proti vítězi 1.ligy Sršni Písek. Jak byste zhodnotil ve zkratce průběh sezóny?
 
Jsem rád, že se nám podařilo dostat do Play Off, byl to předsezónní cíl. Bohužel jsme narazili na favorizovaný tým Sršni Písek, který v této sérii potvrdil svoji dominanci a ve finále postoupil do KNBL.

Povedla se nám výsledkově první polovina sezóny, což nás posunulo v naší skupině do horní čtveřice. Bohužel v druhé polovině sezóny jsme měli v jednom utkání výpadek, a to nás posunulo díky vyrovnané soutěži na osmé místo pro Play Off. Tým měl dobrou týmovou chemii a fungovala kombinace zkušených a mladých hráčů. Dokázali jsme doma, kromě utkání s Pískem, neprohrát ani jeden domácí zápas, což svědčilo o našem domácím prostředí, a to zejména našich fanoušcích, kteří nás tento rok hnali vpřed.

Svůj post hlavního trenéra A-týmu přenecháváte Jaroslavu Lejskovi. Co Vás k tomuto rozhodnutí vedlo? A proč jste se rozhodl svěřit takto náročnou pozici právě jemu?

Tak Jaroslav Lejsek je momentálně nejlepším trenérem na Lokomotivě, co máme k dispozici, k tomu prošel celým naším programem jako hráč i trenér a aktuálně není u nás v klubu nikdo jiný komu, bych s klidným svědomím tento tým předal. Tím, že je šéftrenérem SCM a kombinace extraligového dorosteneckého programu a mužské složky je z našeho pohledu návaznosti a propojenosti mladých hráčů, ideální kombinací.


Jakou roli budete zastávat na Lokomotivě v nadcházející sezóně?

Těch rolí bude několik, což je i důvod proč už nebudu tolik na palubovce, ale spíše mimo ni. Momentálně jsem v pozici sportovního ředitele, manažera mládeže a trenéra pro U15 a U11.