Již tradičně na závěr srpnového přípravného bloku přijal náš klub pozvání na turnaj pořádaný ostravským týmem Snakes. Na tomto velmi kvalitně zorganizovaném a obsazeném turnaji jsme se objevili již popáté v řadě a nechali za sebou značnou stopu. Systémem zápasů „každý s každým“ jsme se prokousali s konečnou bilancí čtyř výher a jedné prohry. Postupně se nám dařilo aplikovat věci, na které jsme se zaměřovali v dosavadním průběhu přípravy a díky tomu skončili na celkovém prvním místě.


Úvodní utkání jsme odehráli proti polskému celku MUKS Przemysl, jenž disponoval talenty ročníku 2007 z celého Polska. Díky organizované obraně a úspěšnému proměňování rychlých protiútoků jsme ale soupeře od začátku zápasu k ničemu nepustili a turnaj zahájili jednoznačným vítězstvím.

Druhý turnajový den pro nás přichystal rovnou dva zápasy v jednom dni, nejdříve s ligovými orli z Prostějova, kteří však nevyhnutelně míří za postupem zpět mezi elitu. Další papírově povinná výhra se rodila na oko lehce, ale udržení koncentrace po dobu celého utkání se ukázalo jako mnohem těžší úkol než plnění taktických pokynů. Měli jsme tedy pětiminutovou krizi, kdy se soupeř dostal na dostřel, nikoliv však dostatečně blízko. Bylo třeba důsledně zregenerovat na odpolední zápas s týmem z Opavy. Opavským se tento úkol však zadařil lépe a nás čekalo nepříjemné kousání první porážky v celé přípravě. V zápase jsme nebyli schopni dostat se do tempa, což vyústilo v mizerné procento úspěšnosti z pole a tím pádem i málo bodů svítících na tabuli.

Třetí den nás čekal pikantní souboj s týmem NH Ostrava. Ten však utkání pojal „tréninkově“ a protože týmu chyběl i klíčový hráč, nijak se mu nepodařilo zdramatizovat průběh. Díky tomu jsme si za rovnoměrného rozložení herního času mezi všech dvanáct hráčů dokráčeli pro třetí výhru.

Turnaj bylo třeba zakončit na vítězné vlně v čemž nám měl zabránit domácí tým Snakes Ostrava. Díky široké rotaci a pravidelnému rozložení minutáže jsme však dokázali na hostující tým vlétnout a vybudovat si do poločasu dostatečně komfortní náskok, který nám dovoloval zkoušet nové věci a takřka bez tlaku si užívat hru. Konečné vítězství o třicet bodů je jen příjemnou tečkou za celým turnajem.