Do krásného města jménem Litomyšl vyrazili hráči kategorie U13 o uplynulém víkendu odehrát Festival minibasketbalu. Odjeli bez z různých důvodů chybějících Cvrka, Tůmy, Duníka, Garhofera a Šlehofera.


Výsledky jednotlivých zápasů,

Skupina A:

USK Praha x BK Loko Plzeň (109:29)

V prvním utkání se střetli hráči Lokotky s pozdějším vítězem turnaje. 3. čtvrtiny hráli celkem slušný basketbal a kladli odpor pozdějšímu vítězi turnaje. Nicméně nedokázali ustát nápor celkem 13 vyrovnaných hráčů, kteří byli taženi dvěma hvězdami. Lokotku trápil obranný doskok a především hra 1 na 1 na obou stranách palubovky. V posledních 5 minutách začali však odevzdávat jeden míč za druhým do rukou soupeře, což vedlo k rapidnímu nárůstu v rozdílu skóre.

BK Loko Plzeň x BC Nový Jičín (47:72)

Srdnatý, bojovný výkon proti fyzicky dominantnímu soupeři. Tato slova vystihují výkon hráčů v modrobílých dresech. Doslova a do písmene se chlapci rvali a nenechali soupeři nic zadarmo. Hráli tvrdě, agresivně bránili a hráli 1 na 1. Bohužel narazili na tým, jehož hráči byli skvěle fyzicky vybaveni. Hráli v dolním postavení a skvěle využívali svých parametrů a dokráčeli si tak pro zasloužené, ale vydřené vítězství.

O 9.-12. místo:

BK Loko Plzeň x BK Medvědi Tábor (39:40)

Zápas, který byl předem avizovaným soubojem o 9. místo Lokotka nezvládla. V první půli působili její hráči ospale a chybělo jim především nasazení. Nedařilo se jim prakticky nic. Propadali v obraně 1 na 1, především hráčů bez míče. Trápili se i na obranném doskoku a v úspěšnosti zakončení. Všechny tyto aspekty hry se jim sice podařilo ve druhé půli zápasu zlepšit, ale na zvrat výsledku zápasu to nestačilo. Nicméně hráči Lokomotivy zanechali ve druhé půli pozitivní dojem, když absolutně ovládli druhý poločas. Bohužel nedokázali proměnit otevřený dvojtakt necelé 2 sekundy do konce, který by znamenal vítězství.

TJ Jiskra Havlíčkův Brod x BK Loko Plzeň (46:73)

Od úvodu prokazovali hráči ze Západočeské metropole svou větší basketbalovost oproti soupeřům, ale opět je trápila úspěšnost v zakončení, což se rozhodně nedá říct o jejich soupeřích, kteří proměňovali extrémně těžké střely. Mladí reprezentanti Plzně si vytvářeli dobré pozice jak z rychlého protiútoku, tak dobré hry 1 na 1. Navíc i celkem dobře bránili v situacích 1 na 1. Zlomit zápas definitivně na svou stranu se jim povedlo až v první části druhé půle, kdy začali proměňovat jasné příležitosti a odskočili na rozdíl kolem 20 bodů.

BK Sojky Pelhřimov x BK Loko Plzeň (37:55)

Od počátku hrála Lokotka pohledný basketbal. Její hráči dobře bránili v 1 na 1 a získávali řadu míčů, po kterých okamžitě vybíhali do protiútoku, kde vznikaly i poměrně pohledné kombinace. Samozřejmě byla často jejich krása narušena buďto nepřesnou přihrávkou či zakončením, což je ale v minižákovských kategoriích naprosto běžné. V postupném útoku se taky dokázali dobře prosazovat, ať už individuálně nebo týmově. Trápil je pouze obranný doskok, který dokázali zlepšit ve druhé půli a zaslouženě se jim podařilo zakončit turnaj výhrou.

 

Komentář Z. Zemana: „Kluci odehráli dobrý turnaj. Jejich výkony určitě měly stoupající tendenci a určitě nezanechali špatný dojem. Navíc si myslím, že si turnaj užili a poslouží jim jako motivace do další práce. Ještě bych rád poděkoval domácí Litomyšli za opětovně skvělou organizaci a příjemnou atmosféru, která zde panovala od začátku akce do konce.“