V úterý 28.3. vyrazil marodkou zasažený tým U13 k dohrávce posledního kola do Klatov. V neděli 2.4. pak do Domažlic.


BK Loko Plzeň x BK Klatovy (23:65)

Od začátku zápasu tahali hráči Lokotky za kratší konec pomyslného lana. Trápila je úspěšnost v zakončení, nepřesné přihrávky a špatná či pozdní rozhodnutí na útočné polovině. V obraně je srážely opět individuální zkraty a nedostatečná důraznost či doskok. Z důvodu akumulace těchto aspektů hry si Klatovy připsali další „pohodlné“ vítězství a zaslouženě vyhráli soutěž.

 

BK Jiskra Domažlice x BK Loko Plzeň (38:54)

V neděli vstoupili hráči Plzně do utkání velice odhodlaně. Dařilo se jim v obraně proti fyzicky vyspělejším soupeřům. Navíc se jim dařil i obranný doskok, ze kterého pramenilo velké množství přesilových situací, které dokázali dobře řešit. V postupném útoku se dokázali prosazovat ve hře 1 na 1 a především se dobře pohybovali hráči bez míče, kteří sbíhali ke koši a byli nacházení svými spoluhráči. Pomohlo jim i to, že se probudila chuť do hry v méně zkušených hráčích, kteří ukázali, že se za své dovednosti nemusí stydět a dokáží se prosazovat. Kaňkou na jejich výkonu byla však mizerná úspěšnost v zakončení. Pochopitelně udělali i řadu špatných rozhodnutí, ať už v obraně či v útoku, ale ta pramenila především z nedostatečného množství zápasových zkušeností.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsem rád, že jsme zakončili krajský přebor výhrou, která byla zasloužená. Klukům se povedlo na hřiště promítnout pokyny, které jsme si stanovili. Do hry se zapojili i hráči z kategorie začátečníků, kteří konečně prolomili hranice a nebáli se vzít odpovědnost na sebe. Navíc se nám dařilo na doskoku, což byl v předchozích zápasech obrovský problém. A díky dobrému pohybu v útoku předvedli hoši i řadu pohledných kombinací. Teď už nám nezbývá nic jiného, než se těšit na závěrečný turnaj sezóny, kterým bude Festival v Litomyšli.“