O víkendu čekali tým U14 staří známí v podobě Přeštic a Klatov. Pozitivem je, že se postupně vracejí hráči po dlouhodobých zraněních.


BK Loko Plzeň x TJ BK Přeštice (130:42)

Od úvodu domácí tahali za delší konec provazu a nedali oslabenému soupeři sebemenší šanci. Dobře bránili v 1 na 1 a dostávali se do rychlých protiútoků, které dobře řešili. V průběhu utkání se jim povedlo zlepšit i obranu přechodové fáze soupeře, s čímž měli velký problém v úvodu.

 

BK Loko Plzeň x BK Klatovy (65:118)

Vstup do zápasu nevypadal z pohledu Lokotky špatně. Problémem bylo, že se jim nedařilo v určitých pasážích překonávat na oko nátlakovou obranu soupeře. Vždy přišlo několik slepených ztrát, které soupeř neomylně trestal. S výjimkou těchto pasáží hráli domácí vyrovnanou partii. V útoku se jim dařilo si vytvářet volné střelecké pozice díky dobrému pohybu míče i hráčů na útočné polovině. Trápila je ale jejich úspěšnost. Nedařilo se jim ani v obraně 1 na 1, kde se v důsledku nedostatečné koncentrace nechávali snadno překonávat ve hře 1 na 1 s míčem i bez něj.
Ve druhé půli se povedlo hráčům v bílo-modrých dresech zlepšit komunikaci v obraně a i obranu týmovou. Odměnou za to jim byl vyrovnaný výsledek třetí desetiminutovky. Bohužel posledním dějství přišlo opět několik pasáží, které byly plné nevynucených chyb a lacině odevzdaných míčů.

Hosté si tak připsali zasloužené vítězství.

 

Komentář Z. Zemana: „V sobotu kluci odvedli práci, kterou potřebovali a až na několik individuálních zkratů odvedli dobrý výkon.

V neděli přijel silný tým z Klatov. Do zápasu jsme nevstoupili špatně, měli jsme spoustu dobrých střel, ale nedařilo se nám je proměňovat. Problémem byla naše obranná fáze, ve které jsme kupili obrovské množství individuálních chyb vedoucích k jednoduchým zakončením Klatov. Pozitivem víkendu je, že se nám podařilo zlepšit týmovou obranu a komunikaci v ní.“