V neděli 20.11. zavítali do Plzně silné celky BK Sokolov Sršni Písek, aby se společně s pořádající Lokotkou, jejíž řady byly značně zúženy marodkou, zúčastnili 2. kola nadregionálních turnajů.


BK Loko Plzeň x BK Sokolov (47:96)

Tým Lokomotivy vstoupil do zápasu velice nesoustředěně. 18:0, to byl náskok, který se podařilo Sokolovu vybudovat. Poté se hráči Lokotky probrali a začali hrát v lichých desetiminutovkách se svými soky vyrovnanou partii. Zlepšili se především v orientaci na hřišti a v obraně v přechodové fázi. Nadále je však trápil pohyb v útoky, který byl důvodem velice nízkého počtu jejich nastřílených bodů. V sudých čtvrtinách si nevěděli rady s dominantním hráčem soupeře, který dokázal všechny obcházet ve hře 1 na 1 a vytvářel tak nesmírné množství přesilových situací pro svůj celek. Sokol si tak zaslouženě připsal vítězství číslo 1 v turnaji.

 

Sršni Písek x BK Loko Plzeň (101)

Utkání proti aktuálně 4. týmu republiky v této kategorii se vyvíjelo jednoznačně. Hráči Lokotky sice bojovali, seč jim síly stačily, ale na skvěle hrajícího soupeře to nemohlo stačit. Ten dominoval ve všech aspektech hry, ať se jedná o obranu 1 na 1, týmovou obranu, hru 1 na 1 či souhru na útočné polovině. Zaslouženě si tak Sršni došli pro výhru vysokým poměrem.

 

Komentář Z. Zemana: „Trápila nás obrovská marodka, na kterou se ale určitě nechceme vymlouvat. Pro nás je na druhou stranu pozitivní, že hráči, kteří mají minimální množství zkušeností se dočkali velkého herního vytížení. Problém jsme v úvodu prvního zápasu měli s obranou přechodové fáze soupeře, což se nám povedlo postupem zápasu zlepšit. Ale po dobu obou zápasů jsme se trápili na doskoku, kde nás vysocí a silní hráči soupeřů přetlačovali. A problémem byl i pohyb v útoku bez míče. Pozitivní zase je, že jsme obstáli zkoušku v útočné hře 1 na 1.“