Od pátka 29.4. do 1.5. s v Brandýse nad Labem konalo MČR kategorie U11, kam se sjelo celkem 12 celků. 10 oblastních vítězů doplněných o druhý tým z Prahy a 2. tým z pořadatelské, kterým byl celek BA Nymburk.

Lokotka ke svým pěti zápasům odjížděla v sestavě Přemysl Duník, Patrik Kučera, Patrik Štulc, Martin Tůma, René Cvrk, Petr Janočko, Jindřich Hasman, Ondřej Přibyl, Vojtěch Suchan, Marek Šlehofer, Andrii Stonozhenko, Jonáš Blacký, Filip Bárta, Matyáš Liška a Matyáš Svoboda.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Brandýs (32:99)

Úvodní utkání proti favoritovi turnaje chlapci nezvládli. Byli svázáni obrovskou nervozitou a trápili se na obou koncích palubovky. Navíc jim nevyhovovala ani systematická hra soupeře, především zatažená obrana. To vše vyústilo ve veliký bodový rozdíl mezi oběma celky.

USK Praha x BK Lokomotiva Plzeň (104:24)

Druhé klání akce hráči Lokotky vůbec nezvládli. Pravděpodobně se na nich podepsala únava z náročného dne. Chlapci od začátku zápasu prakticky ani nevěděli, na který koš útočí a kterého hráče brání. Tragická první čtvrtina tak skončila rozdílem 40 bodů a utkání bylo rozhodnuto. Chlapci se trápili ve všech herních aspektech. Měli obrovském problémy s vyhozením, driblingem, přihrávkou a když se dostali do zakončení, tak i s ním. Zaslouženě tak drtivě zvítězil celek z našeho hlavní města a celek Lokomotivy byl tak odsouzen k boji o 9.-12. místo pozdějším finalistou a 5. celkem.

Další kaňkou na tomto zápase bylo zranění Ondry Přibyla, který si po nehezkém pádu poranil hlavu a musel tak turnaj předčasně opustit.

BCM Orli Prostějov x BK Lokomotiva Plzeň (64:57)

Ani do tohoto klání vstup Lokotce nevyšel. Její hráči se trápili především díky nepřesnosti v zakončení a špatné orientaci v prostoru. Stav 22:14 byl tedy pro hráče Lokotky nepříznivým. Povedlo se jim vrátit se do zápasu a bodově se pomalu, ale jistě dotahovali na své fyzicky vyspělejší soky, které ale převyšovali basketbalovostí. Síla, výška a zatažená obrana soupeře byla v tomto utkání nad síly Lokotky a odešla opět poražena.

BK Lokomotiva Plzeň x BA Nymburk (52:71)

V zápase proti zvučnému celku Nymburka, do kterého šli hráči odpočatí, přišel obrovský zlom. Chlapci najednou začali podstatně lépe posouvat míč, vytvářet si dobré pozice pro zakončení, a především přitvrdili v obraně, což dělalo Středočechům obrovské problémy. V útoku se objevila touha po prosazení u hráčů, kteří ji dříve postrádali a zlepšila se i jejich orientace na obranné polovině. Všechny tyto aspekty vedly k tomu, že byli červenobílým naprosto vyrovnanými soupeři po celou dobu zápasu. Dalším pozitivem bylo, že poměrně velkou porci dobrých minut odehráli i začátečníci, kteří po sobě zanechali rozhodně dobré stopy.

BK Lokomotiva Plzeň x Basketpoint Frýdek-Místek (71:56)

V posledním zápase na turnaji čekal na borce ze Západočeské metropole celek z kraje Moravskoslezského. Od úvodu dominovali. V obraně se jim dařilo doslova ničit tahouny soupeřova celku. V útoku hráli velice agresivně a dobře napadali ucpané vymezené území. Pointers se svou výpomocí však přicházeli často pozdě a kupili na své straně jednu osobní chybu za druhou. Na začátku čtvrtého dějství se jim podařilo definitivně zlomit odpor svých soků a dokráčeli si tak pro premiérové vítězství na MČR, které si za své předchozí výkony a práci jednoznačně zasloužili.

Komentář Z. Zemana: „Jsme nesmírně rádi a děkujeme, že jsme měli možnost se zúčastnit akce takového formátu, jako je MČR. Navíc akce byla pořádána v Brandýse nad Labem, o kterém se ví, že tyto akce dělat prostě umí a bylo to vidět.

Co se týká basketbalu, bylo to příjemné zakončení sezóny U11. První 3 zápasy z naší strany byly slabší, hlavně co se týká koncentrace. Chlapci asi byli svázaní nervozitou, únavou a spoustou dalších faktorů. Naštěstí přišel zlom v zápase proti Nymburku, před kterým jsme si všichni dobře odpočinuli. Kluci v sobě probudili duše bojovníků a začali hrát velice dobře, disciplinovaně a soustředěně na obou koncích palubovky. Zlepšili i posun míče, rozhodovací proces a v neposlední řadě i úspěšnost v zakončení. Pozitivem je, že výkony týmu mají rostoucí tendenci po celou dobu sezóny, a i na MČR to bylo krásně vidět, díky obstojné kvalitě našich soupeřů. Dobrý dojem po sobě nechali i začátečníci z našeho mladého týmu. Někteří dokonce hráli i své první soutěžní zápasy právě na MČR a byla to pro ně tak obrovská zkušenost.

Děkujeme všem našim hráčům i rodičům, kteří přišli náš mladý tým podpořit a vytvořili nám velice příznivou atmosféru.“