V sobotu 9.4. odjeli minižáci U12 v limitované sestavě k odvetnému utkání kvalifikace o Národní Finále kategorie U12 do Rokycan. V prvním zápase dokázali na domácí palubovce zvítězit o 14 bodů. Bylo tedy jasné, že k zajištění účasti na Festivalu mohou prohrát o méně než 14 bodů. Klatovští hráči totiž kvalifikaci jasně vyhráli a o postupujícím na NF už tedy bylo jasno a bojovalo se o druhé místo a vstupenku na Festival, který se odehraje 6.-8.5. v Ostravě.


SKB Rokycany x BK Lokomotiva Plzeň (60:53)

Od začátku utkání bylo jasné, že se bude jednat o krásnou a vyrovnanou bitvu až dozávěrečného hvizdu. Vstup se povedl lépe hostům, kteří hráli velice disciplinovaně na obou koncích palubovky a vytvářeli si dobré pozice pro zakončení. Domácí se však po oddechovém čase probrali, trefili několik relativně těžkých střel a vrátili se tak do zápasu. Druhé dějství poskytlo rovněž vyrovnanou podívanou. Domácí byli v zakončení nekompromisní. Hosté hráli velice dobře, ale kupili obrovské množství technických přestupků a ztrát. Poločasové vedení Rokycan 27:23 bylo naprosto zasloužené.

I ve druhé půli pokračovala naprosto vyrovnaná bitva. Ve třetím dějství se hosté drželi ve hře především díky přesné střelbě z dlouhé vzdálenosti a domácí opět díky neuvěřitelné úspěšnosti v zakončení. Na konci této desetiminutovky svítilo na tabuli skóre 51:40.

V závěrečné periodě nastoupili hosté se skvělou obranou a nutili tak své soky k těžkým zakončením. V útoku hráli velice pohledně, posouvali si míč, ale stále je trápila přesnost v zakončení a v přihrávkách. Zlomovým momentem bylo vyfaulování jednoho z tahounů SKB přibližně 4 minuty před koncem utkání a hráči Lokotky tak získali kontrolu nad průběhem utkání, ve kterém sice nedokázali zvítězit, ale uhrát to, co potřebovali.

 

Komentář Z. Zemana: „Věděli jsme, že dnešní zápas bude obrovsky náročný po všech stránkách. V Rokycanech jsou díky skvělé divácké kulise zápasy vždy složité. Navíc nás trápila marodka, ale kluci k tomu zápasu přistoupili skvěle. Bojovali a hráli velice pohledný basketbal. Škoda jen toho nespočetného množství nevynucených chyb na obou koncích palubovky. Jsme rádi, že jsme si zajistili účast na Festivalu, kde kluci získají další herní zkušenosti.“