Na poslední zápasy nadstavby k nám přijely celky z Ostravy a Opavy. Očekávali jsme vyrovnaná utkání, jelikož na hřištích soupeřů se nám povedlo odehrát velmi vyrovnané a kvalitní zápasy.


BK Lokomotiva Plzeň x NH Ostrava (58:78)

Tempo zápasu bylo stanoveno hned od první minuty a vydrželo až do konce. Byl to další z našich podprůměrných výkonů. Především starší členové týmu odmítali plnit si své povinnosti, hledali chyby u ostatních a nebyli schopni ani sebemenší sebereflexe. I přes tyto nedostatky je až s podivem, že byl průběh zápasu celkem vyrovnaný ze strany skóre. Až v poslední čtvrtině potrestal soupeř úplně všechny naše chyby a odskočil na rozdíl 20 bodů.

 

BK Lokomotiva Plzeň x BK Opava (87:83)

Bylo třeba alespoň trochu napravit dojem z předchozího dne a navíc vrátit Opavě prohru na její domácí půdě. Výsledek po první čtvrtině (26:7) mluví sám za sebe. Největší kredit patří hráčům ročníku 2006, protože byli nasazeni do základu a zhostili se tohoto úkolu se ctí. Díky jejich energii se probudili i starší hráči a celý tým pracoval jako dobře promazaný stroj. Opava se sice po prvotním šoku oklepala a srovnala krok, každopádně ne dostatečně k tomu, aby vítězství urvali na svou stranu. Tento výkon přinesl trošku satisfakce za předchozí hrozivý výkon a speciálně pro mladé zvýšení sebevědomí. Teď už veškerá naše pozornost směřuje k předkole Play-Off, které odehrajeme s Jindřichovým Hradcem.