O víkendu sehráli starší minižáci U13 2 zápasy kvalifikace o národní finále proti favorizovanému celku Klatov. Vítěz dvojzápasu si zajistil vstupenku na národní finále minibasketbalu v Děčíně a druhý na národní festival v Pelhřimově. Obě akce se budou konat 13.-15.5. 2022.


BK Lokomotiva Plzeň x BK Klatovy (11:109)

BK Klatovy x BK Lokomotiva Plzeň (120:9)

Od úvodu obou zápasů bylo jasné, kdo si dokráčí pro vstupenku na národní finále a na koho zbyde „pouze“ účast na festivalu. Chlapci z Lokomotivy s řadou nových tváří nastoupili k oběma zápasům velice zodpovědně. Pracovali dobře v obraně 1 na 1 a snažili hrát aktivně v útoku. Svým jednoduchým systémem drive and kick si vytvářeli spoustu volných střeleckých pozic, které ale nedokázali proměňovat. Jejich výkon však sráželo obrovské množství ztrát z driblingu či nepřesných přihrávek. Všechny tyto chyby hráči Klatov nelítostně trestali rychlým protiútokem a dobrým řešením přesilových situací. Borci v modrobílých dresech nedokázali tyto aspekty hry soupeře ani zpomalit, a to vyústilo k tak drastickému rozdílu ve skóre. Na druhou stranu si celek Lokotky zaslouží pochvalu za dobré řešení situací výpomoci v postupném útoku.

 

Komentář Z. Zemana: „Jsme rádi, že jsme v kategorii U13 sehráli další zápasy a nesmírně se těšíme na festival, kde se určitě střetneme se spoustou kvalitních týmů z různých oblastí ČR, které budou aplikovat odlišné styly basketbalu. Pro nás je každý zápas super zkušeností, a navíc se nám podařilo zapojit i velké množství začínajících hráčů, kteří sbírali své první „ostré“ herní zkušenosti.“