O víkendu naši junioři zajíždeli na horkou půdu Ostravských celků NH Ostrava a Snakes Ostrava.

 

NH Ostrava x Lokomotiva Plzeň 75:67

V sobotním utkáni jsme nastoupili na hřišti NH Ostrava. Kdo někdy byl v hale na Tatranu tak ví, jak nepříjemné prostředí pro hostující celek to je.  Hned v první čtvrtině nás soupeř zaskočil jeho agresivní obranou a rychlou hrou, které jsme se nedokázali vyrovnat, a tím se dostal do vedení o propastných dvacet bodů. Ve druhé čtvrtině jsme se již dostali do tempa kde hlavně zlepšenou obranou a dobrým „spacingem“ jsme postupně ukrajovali z náskoku soupeře. Asi čtyři minuty před koncem jsme se dostali na rozdíl pouhých pěti bodů. Poté bohužel přišly dvě naše hloupé ztráty, za které nás soupeř potrestal dalšími pěti body, a bylo po zápase.

Snakes Ostrava x Lokomotiva Plzeň 46:61

V neděli nás hostil celek Snakes Ostrava. Ty v čele s reprezentantem Křenkem budili velký respekt. Naši hráči však vletěli do zápasu jako uragán a nedovolili soupeři téměř nic. Jediný náš problém bylo proměňovat otevřené střely Proto první poločas skončil 28:26 pro domácí. V druhém poločase jsme však ještě více přitáhli smyčku v obraně. Soupeř za druhý poločas vstřelil pouhých 18 bodů, takže i přes naše velmi nízké procento střelby jsme dokázali dovést zápas do vítězného konce.

Klukům patří za celý víkend obrovský respekt za předváděnou hru. Hlavně za zlepšení komunikace, týmové hry, obrany a spacingu.

Komentář Jakuba Kojzara:

Náš víkend začal zápasem s NH Ostrava, který neproběhl podle našich představ. Nechali jsme si utéct první čtvrtinu a to se nakonec ukázalo jako rozhodující. Z chyb jsme se však poučili a to se nám v nedělním zápase vyplatilo.

Nedělní zápas jsme nastoupili proti Snakes Ostrava. Zažili jsme neuvěřitelný drama. Dřeli jsme celý zápas až do posledního klaksonu. 

Na trénincích jsme pracovali na spacingu, ze kterého jsme pak v zápase těžili. Ukázalo se, že tvrdá práce se nám vyplatila a proto říkám: „Trénink dělá šampiony".

Komentář Ondry Nováka:

V sobotu jsme hráli proti NH Ostravě. Utekl nám začátek a rázem jsme prohrávali 21:8. To nás stálo hodně sil, a i když jsme se vrátili do zápasu, v koncovce nám došla šťáva, dostali jsme dvě rozhodující trojky a bylo rozhodnuto.
V nedělním zápase se Snakes Ostrava jsme šli do zápasu koncentrovanější a namotivovanější než v sobotu. Díky tomu nám neutekl začátek a drželi jsme krok po celý zápas. Nakonec jsme soupeře zdolali skvělou agresivní obranou a koncovku jsme dokázali vyhrát o 15 bodů, což nám dodalo tolik potřebné sebevědomí do dalších zápasu.