V neděli 7.11. sehrálo „Déčko“ svůj další zápas Západočeské ligy proti celku SKB Roycany „B“. Vzhledem k rozsáhlé marodce se sešlo pouze 7 hráčů, kteří ale nechali na hřišti vše, co v sobě měli a utkání dotáhli až do prodloužení.


BK Loko „D“ x SKB Rokycany „B“ (77:86)

Od úvodu utkání panovala velice příjemná sportovní atmosféra. Domácí se ujali otěží utkání a hráli pohledný dorostenecký basketbal a hlavně díky rychlému protiútoku a agresivitě opanovali první půli. Hosté se však drželi díky individuálním akcím svých zkušených pivotů, kteří modrobílé značně převyšovali. Ve druhé dvacetiminutovce rokycanští přešli do zónové obrany, kterou díky své výškové převaze prakticky eliminovali vniky do vymezeného území svých soupeřů a odsoudili je tak k obstřelování koše z dlouhé vzdálenosti. Těm se dařilo vytvářet si ohromné množství volných střel, které se jim dařilo se slušnou úspěšností proměňovat. Hosté navíc trefili několik těžších střel, které jim pomohli převzít otěže utkání na svou stranu. Zlom přišel na začátku 4. dějství, když se vyfaulovali domácí Kojzar s Kastlem a tím své spoluhráče poslali do situace, kdy nemohli střídat. Ti se však velice houževnatě postavili této situaci a i díky své nátlakové obraně dokázali stáhnout 8 bodové manko především díky excelentně hrajícímu Fremrovi, který také trefil 4 sekundy před koncem základní hrací doby střelu, která zamrazila skóre na 75:75 a bylo jasné, že se bude prodlužovat.

V průběhu 5minutového nastavení už se projevila únava domácích, kteří si sice vytvářeli dále volné střelecké pozice, které už bohužel vlivem nedostatku fyzických sil nebyli schopni proměňovat. Na druhé straně hostí dostávali míč do rukou svých velezkušených pivotů, kteří si dokázali s podstatně nižšími obránci poradit a definitivně tak zlomili odpor dorostenců z krajské metropole.

Komentář trenéra Z. Zemana: „Jsem na kluky pyšný za to, jak se k utkání postavili. Disciplinovaně plnili pokyny, které jsme si dali a hráli pohledný, uvolněný basketbal. Náš výkon v první půli bohužel srazilo velké množství individuálních přestupků proti pravidlům, které nám znemožnili utrhnout se na rozdíl větší než 10 bodů. Ve druhé půli si kluci dokázali poradit i s dobře hranou zónovou obranou soupeře, což je pro nás obrovským pozitivem. Na konci se bohužel projevil nedostatek fyzických sil, což nás definitivně zlomilo. To ale nic nemění na tom, že byl k vidění celkem pohledný basketbal a kluci se za svůj výkon rozhodně nemusí stydět.“