Jak již název napovídá, po pocitově nekonečné fázi sezóny na hřištích soupeřů náš tým U17 čekaly první zápasy v domácím prostředí a nejen díky tomu by se atmosféra v celém klubu dala charakterizovat slovem natěšenost.


BK Lokomotiva Plzeň x Sršni Písek (66:86)

Sobotní domácí zápas byl na programu střet s dosavadním suverénem a favoritem soutěže Pískem. Z našich borců ale byl cítit hlad po vítězství a od začátku se hrálo velmi vyrovnaně. V první čtvrtině kluci plnili pokyny z lavičky, bojovali a doslova lítali po hřišti, což zapříčinilo přelévání skóre ze strany na stranu. Vystřízlivění, ale bohužel přišlo ve druhé čtvrtině, kdy se nám opět nepodařilo dát několik jednoduchých košů za sebou, soupeř nám odskočil na dvojciferný rozdíl a do konce zápasu ho již nepustil. V závěru zápasu dostali prostor i mladí hráči a je nutno říci, že se předvedli v opravdu velmi dobrém světle, kdy zcela bez nervů a stresu vlétli na hřiště a dokázali stáhnout dvanáct bodů z celkového manka.

 

BK Lokomotiva Plzeň x  BK Lions Jindřichův Hradec (100:68)

Po nevydařené Sobotě jsme Nedělní zápas brali jako nový začátek. Hráči si museli pár věcí mezi sebou vyříkat a podívat se pravdě do očí. Což očividně pomohlo. Již v první minutě jsme se dostali do vedení a to nepustili do konce zápasu. Hradec jsme vůbec k ničemu nepustili a takřka suverénně jsme si dokráčeli pro druhé vítězství v sezóně. Lehčí kaňkou na kráse byla jistá nervozita ve druhé čtvrtině, kdy se soupeř nadechoval k většímu vzdoru, ale dvěma taktickými „Time-outy“ se podařilo kluky uklidnit a do konce zápasu již tuto situaci nepřipustit.