Po velmi úspěšné přípravě a dvou turnajích před sezónou náš tým U17 konečně čekaly zápasy „na ostro“. Díky již zmíněnému přípravnému období jsme byli plni očekávání. Doufali jsme, že dokážeme toto momentum přenést i do sezóny. Trápila nás pouze jedna absence v podobě Filipa Karlíčka, který se zotavuje po operaci ruky.


Válečníci Děčín x BK Lokomotiva Plzeň (83:71)

Hned na začátek zápas v dalekém Děčíně… Vstupovali jsme do něj s klidnou hlavou, jelikož jsme Děčínské porazili před čtrnácti dny na přípravném turnaji. Jenže jsme tu hlavu měli klidnou až moc. Od začátku na nás Děčín vlétl a my nevěděli co se pořádně děje. Samo o sobě poté mluví skóre po první čtvrtině (25:11). Měli jsme hloupé ztráty, pohyb v útoku se též někam vytratil a hlavně jsme měli problém vůbec dát koš. Náš nejlepší střelec za 3 body, Tomáš Winter, netrefil ani jeden z deseti pokusů. Bohužel ani poločasová bouřka v kabině ničemu neprospěla a náš herní projev byl stále stejný po celou dobu zápasu. Na konci však dostali šanci i hráči z lavičky a ty byli schopni stáhnout naše manko alespoň na 12 bodů.

Sokol Pražský x BK Lokomotiva Plzeň (81:85)

Nový den, nový zápas.. Tak by se asi dalo popsat nastavení, do kterého jsme se po nevydařené Sobotě chtěli dostat. To se relativně povedlo, začátek zápasu z naší strany byl alespoň dravý, jenže nás opět srazila produktivita, kdy jsme minuli tři volné nájezdy a vše se vrátilo do starých kolejí. Díky velkému množství ztrát na obou stranách však skóre po první čtvrtině mluvilo v náš prospěch (23:25). Jenže týmový výkon nebyl vůbec dobrý, hráči si spíše nadávali, hledali výmluvy u ostatních, nebyli si schopni podívat do očí. Což se projevilo takřka okamžitě. Druhá čtvrtina byla doslova tragická. Spousta zbytečných ztrát, nedaných lay-upů a individualistický výkon nám přinesl dvanácti bodové poločasové manko. Následovala opětovná bouřka a promlouvání do duší jednotlivých tahounů. A ejhle, efekt se konečně dostavil. Díky dvanácti bodům v řadě jsme se dostali zpět do zápasu a tahali se s domácími o vítězství až do konce. Je třeba vyzdvihnout výkon Ondřeje Nováka, který si zapsal svůj premiérový Tripple-Double v Extralize U17 díky zaznamenání deseti doskoků, jedenácti asistencí a jednadvaceti bodů.

Víkend jsme tak zakončili neuvěřitelnou úlevou a na druhém Nedělním poločase musíme stavět naše výkony do následných zápasů. Pověstný charakter se projevil na plno a doufáme, že se nás bude opět držet velmi dlouho. Stále je tady totiž cítit přítomnost Sobotního „strašáka“.