V sobotu 25.9. sehráli sestavou limitovaní minižáci U12 první domácí turnaj, kde se utkali s celky Rokycan a Klatov, což jsou bohužel všichni účastníci letošního ročníku krajské soutěže.


Loko Plzeň x SKB Rokycany (43:52)

Do utkání vstoupila první pětka domácích skvěle. Hráli rychle, agresivně bránili a prakticky nepouštěli hráče Rokycan k ničemu. Jejich dominance byla evidentní. Ve druhém dějství však přišel zlom, nikdo z přítomných hráčů si nebyl schopen poradit s obranou nejlepší hráčky soupeře, která si na hřišti dělala prakticky co se jí zachtělo. Poločasové vedení bylo pro rokycanské zasloužené. Ve druhé půli došlo ze strany domácích ke změně v sestavě a karty se obrátily. Domácí se mnohem lépe vyrovnali s fyzicky vyspělejšími hráči a hráčkami soupeře. Ve třetí čtvrtině je srážely do kolen pouze vlastní selhání v koncovce či v koncentraci na obranné polovině. V posledním dějství se jim podařilo naprosto eliminovat dominantní hráčku soupeře a jednoznačně panovali na obou koncích palubovky. Bohužel nestihli dovézt obrat průběhu utkání ve svůj prospěch a zaslouženě prohráli.

 

BK Klatovy x BK Loko Plzeň (118:16)

Už před zápasem bylo prakticky jasné, kdo vyhraje. Hráči Lokomotivy chodili po hřišti jako těla bez duší a absolutně zápas odevzdali ještě dříve než začal. Od začátku klatovští hráči převyšovali domácí jak fyzicky, tak převážnou většinu hráčů i ve hře 1 na 1. Chlapci ze západočeské metropole však díky tomuto utkání nasbírali obrovské množství zkušeností.

 

Komentář trenéra Zdeňka Zemana: „Jsme nesmírně rádi za oba zápasy, které kluci sehráli. Někteří si uvědomili, že i oni umí a musí hrát nejen při absenci některých klíčových hráčů. Pro nás jsou to opět obrovské zkušenosti a motivace k další práci.“