Jako první, kdo v této sezoně 2021/22 vstoupil do sezony soutěžními zápasy byl tým U14. O uplynulém víkendu jsme hostili pražské týmy z Vyšehradu a Jižní Supi. O osudu utkání mimo naše lepší technické a taktické vyspělosti rozhodli velmi dobré vstupy do utkání kdy jsme oba soupeře mleli a mleli a vybudovali velmi rychle náskok, který jsme pak po zbytek zápasů jen navyšovali. Škoda, je že ani tento víkend jsme se neukázali v plné síle. Sice se nám uzdravil kapitán David Kozel, ale naopak chyběli zraněný Ondra Vaník a nemocný Martin Mráz.


Loko – Vyšehrad 144:10

Prakticky ihned od úvodu jsme nedali soupeři ani centimetr prostoru. Tlačili na všechny hráče z Vyšehradu, kteří se dostávali do problému a my poté dávali jednoduché koše. Konečně se nám vedlo tyto šance využívat. Dále nám velmi dobře fungoval posun míče a následné kratší o dlouhé střely. Hojně si zahráli všichni hráči a prakticky nikdo nezklamal. Dobrý vstup do sezony se tedy povedl. Sice skóre vypadá jednoznačně, ale byl to především náš energický výkon, který toto skóre umožnil.

Loko – Jižní Supi 109:24

V neděli jsme hráče varovali, že přijede soupeř, který je výkonnostně výše než Vyšehrad. Jenže se opakovala sobota. My vstoupili do zápas s takovou energií a chutí bránit, že než se Supi rozkoukali, tak prohrávali 10:0. Do toho se přidalo dobré rozmístění po hřišti, posun míče a dravost a nebylo pochyb, že zvítězíme. Opět si zahrála celá lavička a opět nikdo nezklamat. Občas sice nějaké mouchy byly, nic méně rozhodně bylo více pozitiv než negativ.

 Komentář trenéra, M.Kozla: „musím přiznat, že jsem byl před úvodními zápasy malinko nervózní. Sílu soupeřů jsme dostatečně neznali a v Praze člověk nikdy neví, co proti Vám vyběhne. Nic méně samotní naši kluci mě hned v úvodním vteřinách uklidnili. Když jsem viděl tu energii a chuť, do toho taktiku, která funguje čím dál lépe, tak jsem se vší úctou k soupeři věděl, že vyhrajeme. Otázkou bylo jen o kolik. Až na několik málo momentů, kdy některým vypla hlava a mysleli si, že nepřihrávat nebo nebránit, je v zápase kdy se vede o hodně normální, tak bylo vše z naší strany v pořádku. Zápas jasně ukázal, že se můžeme posunout v některých věcech dále zcela určitě nad rámec kategorie u14 a to jen a jen dobře. Třešničkou na dortu je pak nálada týmu, která je fantastická. Hráči si navzájem přejí a fandí jeden druhému, povzbuzují se a hecují, jen tak dál.“