Kluci ročníku 2008, tedy celek U14 vyrazil o uplynulém víkendu na přípravný turnaj do Děčína. Turnaj byl jakýmsi vyvrcholením letní přípravy a soustředění. V Děčíně jsme se utkali postupně s týmy USK Praha, Sluneta Ústí nad Labem, Sokol Pražský a BK Pardubice.


Turnaj přesně splnil, co měl. Čtyři zápasy, pokaždé odlišný styl soupeře, lehká vítězství, těžké zápasy, výhry i prohru. Dohánění vysokého manka s vítězným koncem i tahanice ve skóre až do konce zápasu. Především pak zápasy se Sokolem Pražským a BK Pardubice, které měli extraligovou kvalitu byly doslova třešničkou na dortu. Všechny zápasy nám, ale ukázali dvě, myslím, zcela zásadní věci. Fyzično a kontakt, budou klíčem prakticky ke všemu a právě od těchto dvou aspektů se bude vše odrážet. Konečné třetí místo na turnaji, kde nás přemohl jen Sokol Pražský o 10 bodů bylo krásnou generálkou v super a příjemném prostředí celého klubu BK Děčín, jak řekl klasik, Děčín je boží.

Závěrem musím zmínit, že nejlepším hráčem týmu na turnaji byl Fanda Zikmund, jeho síla, energie, nezdolná bojovnost spojená s týmovým pojetím hry nám ve všech zápasech doslova vlévala krev do žil. Každý si uhrál své, pozitivní okamžiky zaznamenal prakticky každý, ale Fanda byl prostě nade všemi.  

Komentář trenéra, M.Kozla: „turnaj nám jasně ukázal silné i slabé stránky týmu. Pozitivem, ale pro mě je, že těch silných stránek je více než tech slabých. Pomalu a jistě začleňujeme nové kluky, kteří se k týmu přidali zhruba před 4 měsíci a vše si tak nějak stále sedá. Dále aplikujeme nové prvky jak v útoku, tak v obraně spojené s postupem do kategorie U14, kde se pak kluci během mžiku musí správně rozhodovat, a to chce k ideálu prostě svůj čas. Věřím, že postupem týdnů a měsíců budeme ještě lepší. Na závěr musím ještě zmínit týmového ducha, který je v týmu prostě úžasný. Kluci se podporují, fandí si, hecují se, tleskají, řvou, no doslova paráda. Tento týden nás čeká další generálka, turnaj na Tygrech Praha a pak skočíme rovnýma nohama do soutěže, kde chceme jednoznačně bojovat o extraligu, kam jsem přesvědčený, že umem a pojetím hry jasně patříme. Na závěr bych chtěl poděkovat klubu BK Děčín za super turnaj, za super organizaci a velmi přátelské prostředí, kde je prostě vidět, že chtějí pro basketbalovou mládež dělat maximum a to je prostě naše krevní skupina, takže díky Děčíne.“