V sobotu 5.6. sehráli nejmladší hráči U10 svá první utkání po vynucené pauze, která byla organizována v Rokycanech. Utkání se nesla ve velice přátelském duchu a hlavně, děti sbírali nesmírně cenné zkušenosti ze svých, pro většinu prvních utkání.

 V neděli 6.6. sehráli i minižáci U12 z Lokomotivy svá první utkání po dlouhé pauze, a to proti celku DBaK, tedy dívčímu celku. Utkání přinesla přesně to, co se od nich očekávalo. Byly to emoce a radost z pohybu, které dlouho žádné z dětí bohužel nezažilo.

 

Ve druhém červnovém víkendu vyrazily na turnaj do Klatov celky U11 – U13.

V sobotu se hrály 2 kategorie, a to sice U11 a U13. Chlapci, byť ve velice limitovaných sestavách, podávali na hřišti houževnaté a velice sympatické výkony proti všem celkům, se kterými se v rámci SPS turnaje utkali.

To, že se výsledkově nedočkali vítězství, však bylo nedůležité, pro ně totiž bylo vítězstvím, že mohli opět dělat to, co je baví a naplňuje.

 

V neděli vyrazili do města pod Černou věží i minižáci z kategorie U12. 9 statečných se krásným způsobem popralo s oběma soupeři, které v turnaji potkalo a především si svá vystoupeni užilo.

 

V sobotu 19.6. se všichni zdravotně schopní minižáci zúčastnili turnaje Streetball challenge for KIDS 2021. Celodenní akci si všichni užili a podali výkony, za které se rozhodně nemusí stydět.

 

Komentář trenéra celků Zdeňka Zemana: „Jsem nesmírně rád, že jsme konečně dostali tu možnost zahrát si regulérní utkání. Jejich výsledky jsou pro nás na vedlejší ose. Důležité je, že se vůbec hrála. Ve všech kláních byla na našich chlapcích vidět obrovská nervozita, ale také chuť do hry. Místy bych řekl dokonce až moc velká chuť hrát a ukázat se v tom nejlepším světle, což se často projevovalo zbytečnými chybami na obou polovinách hřiště. Chlapci toto soutěžení opravdu potřebovali, úplně si odvykli na to, jaké to je mít nějakou odpovědnost a pracovat pod tlakem. Pro naše značně obohacené trenérské kádry pochopitelně utkání ukázala světlé i tmavé stránky našich celků, nic ale nepřebije ten nesmírně blažený pocit toho, že jsme sehráli utkání a opět získali další motivaci do nadcházejícího časového období.“