V sobotu 22.2. pokračovala Západočeská liga pro naši mužskou rezervu, muže „C“, zápasem s vedoucím týmem soutěže, BK Sokolov, na domácí palubovce. Vzájemné zápasy jsou vždy doslova na krev a troufneme si říci, ozdobou soutěže. Do toho byl zápas velmi zajímavý z pohledu tabulkové matematiky. Pokud by Sokolov naše muže porazil, zajistil by si výhru v soutěži. Pokud by naši muži „C“ vyhráli do 10 bodů tak si hosté mohli do konce soutěže dovolit ještě jednou prohrát, poněvadž by s námi měli lepší vzájemný zápas. Pokud jsme tedy chtěli závěr soutěže jakkoli zdramatizovat, cíl byl jasný, vyhrát o více jak 12 bodů. Věděli jsme, že to nebude žádná legrace, nic méně se to povedlo a výhra 75:60 je tu, po kolektivním výkonu.  


Po rozcvičení se šlo na věc. My do zápasu vstoupili poměrně z lehkostí, které velel Michael Froněk. K tomu jsme plnili stanovenou taktiku. V obraně neustupovat až k trojce, ba naopak a snažit se vytlačovat soupeřovo dominantní pivoty od koše. Možná až překvapivě se nám to dařilo i když mnohdy s fauly. Jenže Sokolovští hráči se po celý zápas z čáry trestného hodu trápily, což nám nahrávalo. Po první čtvrtině 23:14 a vše vypadalo růžově. Jenže ve druhé čtvrtině jsme začali hrát staticky s minimální odvahou pro nájezd. Sokolovští tak započali stíhací jízdu a na hřišti byly v tomto čase lepším týmem. Do poločasu 38:34. Po změně stran naše trápení pokračovalo a s námi to nevypadalo dobře. Jenže poté přišla z naší strany změna obrany, přechod do zóny. Sokolov jsme tím zpomalili a nutili je ke střelbě z dálky, která jim nijak zvlášť nešla. To nám vlilo krev do žil a konečně jsme začali zase běhat. Najednou šli věci, které jindy nejdou. Najednou jsme si začali více věřit a najednou jsme začali zase najíždět. Sokolovští byly viditelně otřeseni a jako by si přestali věřit. Skóre jsme tak začali navyšovat, až na konečných 15 bodů což učinilo zbytek sezony značně zajímavým. Pokud se tedy nám povede všechny zbylá svá utkání vyhrát a naopak BK Sokolov alespoň jednou prohraje, soutěž vyhrajeme. Pokud, ale Sokolov udrží nervy na uzdě a své zápasy vyhraje, výhra v soutěži je jeho.

Komentář, trenéra: především je třeba poděkovat klukům ze Sokolova za fajn zápas a fér hru. I přes nějakou tu jiskru co občas vylítla, bylo vše sice tvrdé, ale v naprosté rovině fér boje. Co se týče basketu tak musím přiznat, že jsem takovou výhru nečekal. Pro mě byly hosté favoritem. Jenže pro naše řady, jako již mnohokrát rozhodovala týmovost. Pět hráčů více jak 10 bodů. V rotaci všech 11 z nás a hlavně plnění stanovené taktiky především v obraně.  Myslím, že každý si uhrál své, v útoku nás táhl Michael Froněk s Pájou Veselým, ale musím zmínit ještě jedno jméno. Naprosto nenápadný, ale strašně důležitý výkon podal Tadeáš Pleva. Jeho 11 bodů, 8 doskoků, 0 ztrát bylo strašně důležitých. Nyní se musíme snažit dohrát sezonu bez prohry a naopak čekat zda BK Sokolov zaváhá. Tak uvidíme, jak to dopadne.“