Druhé kolo bojů o udržení odehráli hráči Lokomotivy v Ostravě, kde porazili místní Snakes 81:71.

 


Vítězství se ale nerodilo snadno, do utkání vstoupili lépe domácí, kteří si v samém úvodu vypracovali vysoký náskok a po první čtvrtině vedli 25:10. Bylo to zapříčiněno hlavně nepřesností v zakončení Západočechů. Ti se nedokázali prosadit ani z jasných příležitostí. Trenér Eisman nabádal své svěřence k větší koncentraci v zakončení. Ti ho vyslyšeli a do poločasu stáhli rozdíl na 42:31.

Do druhé poloviny utkání hráči Lokomotivy doslova vlétli. Velmi dobrou obranou a zlepšením v zakončení otočili průběh utkání a před posledním hracím období se ujali vedení 59:53. Ve čtvrté čtvrtině už Západočeši nedopustili žádný zvrat a proti těžkému soupeři na jeho půdě si připsali důležité vítězství.

V neděli čeká basketbalisty další dlouhý výjezd, tentokrát do Opavy, kde je čeká třetí kolo play out od 19 hodin.

 

Komentář pivota Jakuba Mandíka: Vstup do utkání nám nevyšel, ale jsem rád, že jako tým jsme společně silní natolik, že jsme se dokázali do zápasu vrátit a otočit jeho průběh. Obrovsky nám pomohlo i to, že nejlepší střelec domácích Stehlík si udělal rychle fauly a musel střídat. Teď se musíme znovu kvalitně připravit na Opavu, která má ve svém středu také výtečné hráče.