Basketbalisté Plzně znovu prohráli, podlehli Liberci 58:83 a musí se připravit na boj o udržení.Už jsou to více než dva měsíce, co basketbalisté Plzně naposledy okusili radost z vítězství. Od té doby sčítají jen porážky. Místo bitev ve vyřazovacících bojích je proto s jistotou čeká skupina o udržení. Lokomotivě se nevydařil ani páteční stěžejní souboj s libereckými Kondory.Západočeši se v utkání znovu nevyhnuli herním výpadkům a prohráli vysoko 58:83.

 

Severočeši vstoupili do zápasu dobře. Hráči Liberce využívali nepřesností domácích na útočné polovině a nedůslednosti v obranné části. Výsledkem bylo vedení Severočechů po první čtvrtině 26:18. Po nepříliš povedeném úvodu se domácí Lokomotiva přece jen zvedla a druhá čtvrtina se odehrávala v její režii. Díky zlepšené hře především v defenzivě snížila do poločasu vedení hostů na rozdíl čtyř bodů.O pauze trenér Eisman nabádal své svěřence k udržení stejné koncentraci v obraně. Naopak na útočné polovině vybízel k větší agresivitě a lepšímu čtení hry. Bohužel jeho slova se minula účinkem a třetí čtvrtina se odehrávala pod taktovkou Severočechů. Plzeňané si na útočné polovině sice dokázali vytvořit dobré pozice ke skórování, ale nedokázali je zužitkovat. Oproti tomu Liberečtí využili každou chybu v obraně Západočechů a odskočili na rozdíl 25 bodů. Poslední čtvrtina byla tak spíše o tom, jestli dokáží Plzeňané udržet rozdíl menší než 23 bodů, o který zvítězili v prvním měření sil.Došlo k prostřídání v obou celcích a hra byla vyrovnaná, stejně jako konečný výsledek čtvrté čtvrtiny.

„Takový zápas se opravdu hodnotí těžce. Vstup do utkání byl hrozný, dopouštěli jsme se velkých chyb a v obraně jsme byli nedůslední. Do poločasu jsme se zvedli a dostali se zpět do zápasu. Bohužel ve třetí čtvrtině přišel opět totální výpadek a soupeř nás krutě potrestal. Je to o to těžší, že se jednalo pro oba týmy o důležité utkání. Výsledek nás odsoudil do horšího výchozího postavení v boji o udržení a prodloužil naši černou sérii porážek,“ smutnil lodivod Lokomotivy Erik Eisman.