Sobota 18.1. byla velkou basketbalovou sobotou pro tým U12, který musel doma odehrát soutěžní zápasy KP proti SKB Rokycany a zároveň se účastnil velmi dobře obsazeného turnaje v Pardubicích. Po dohodě trenérů došlo k super rozhodnutí. Ti zkušenější kluci vyrazí do Pardubic na VIP turnaj republikových týmů a naopak méně zkušení nebo úplní začátečníci odehrají zápasy KP. Tím se nám podařilo, během jednoho víkendu zapojit do hry 23 kluků a to bylo ještě 5 kluků nemocných. Již to samo je takovým malým/velkým pozitivem a vítězstvím.

 


U12 „zkušenější“ – do Pardubic, odcestovala neúplná sestava, kdy chyběli především Klička a Cápal, které složili nemoci. Zbytek sestavy, 11 kluků, jelo za zápasy, které je donutí hrát na plný plyn. Budou z nich mačkat vše, co mají v sobě a hlavně je budou stresovat, nutit ke správným rozhodnutím v jednom okamžiku a o to nám přesně šlo. Postupně jsme se utkali s Pardubicemi, BA Sparta a BK Klatovy, které jsme na turnaj doporučili a udělali jsme jen dobře. Jsme rádi, že tam s námi mohli být. Z turnaje jsme odjeli s bilancí 2 výher a jedné porážky, když nás porazila jen BA Sparta. Její fyzický basket a naše oslabená sestava určila, že Sparta měla zaslouženě navrch. My pod tlakem fyzična nedali obrovské množství „šoupáků“ a po právu prohráli. Zbylé dva zápasy jsme zvládli. Dařilo se nám dobře kombinovat a zápasy odehrát s minimem ztrát.

Komentář trenéra, M.Kozla: z Pardubic jsem odjížděl strašně moc spokojený a děkuji klukům z tamního klubu, že turnaj uspořádali. Za sebe mohu slíbit, že se budu revanšovat a podobné akce pořádat také. Pro růst výkonnosti kluků, prakticky všech věkových kategorií a úrovní jsou podobné vypjaté a vyrovnané zápasy zásadní pro jejich další růst. V Pardubicích jsme takové zápasy odehráli hned 3. Všechny měly svá specifika a prakticky se střetly 4 různé styly. Kluci museli doslova makat a dřít na maximum a to je doslova dar. Samozřejmě mě mrzí, že chyběli 2 hráči a k tomu ještě kvalit Míši Kličky a Erika Cápala, ale na druhou stranu jsme se i s tím museli vypořádat a myslím, že vypořádali sakra dobře. Nic méně je stále na čem makat a je jasné, že my budeme.“

U12 „začátečníci“ – SKB Rokycany 33:85, 25:84

Díky tomu, že převážná část týmu U12 odjela na turnaj do Pardubic, vznikl prostor, aby se i méně vytěžovaní hráči a nováčci zapojili do hry. Oba dva zápasy, které jsme sehráli proti týmu z Rokycan, probíhali jako přes kopírák. Začátek byl vždy v režii hostí, kteří byli u všeho dřív a měli větší chuť hrát. To my naopak působili zakřiknutým dojmem a tvořili jednu chybu za druhou. Do hry jsme se začali dostávat až ve druhém poločasu, kdy se někteří z našich hráčů osmělili a začali tvořit šance jak pro sebe, tak i pro své spoluhráče. Basketbal se ale hraje na 4 čtvrtiny, takže když se začne hrát až v té poslední, tak to s končeným výsledkem, který byl příznivější pro tým z Rokycan, nic nenadělá.

Komentář trenéra Š. Partyngla: Ani jedna z proher mě nemrzí tak, jako fakt že někteří naši hráči dostanou šanci se ukázat na hřišti a nenechají tam 100%. Na druhou stranu mě těší, že kluci sami poznali, co všechno se ještě musí naučit a v čem se musí zlepšit.