V sobotu 11.1.2020 sehrál náš tým U13 dva domácí zápasy v rámci KP doma s Karlovými Vary. Sice tým potvrdil roli favorita, ale prakticky poprvé za svou existenci doslova lepil sestavu. Zranění, školní lyžařské kurzy, nemoci to vše trenérům týmu komplikovalo stanovení sestavy a prakticky až den před zápasem bylo jasné, že máme „jen“ 13 hráčů z čehož jdou 2 rovnou z postele a 1 jeden rovnou z lyží. Dalších 5 kusů leželo nebo zápas sledovalo jen z hlediště. Zajímavá zkušenost nejen pro kluky, ale i pro trenéry. I přesto jsme, ale zápasy zvládli a jasně vyhráli.


Loko – K.Vary 113:18

Zápas nastupovali mladší kluci, ročník 2008. Z počátku jsme soupeře jednoznačně podcenili především v obraně. Do 5.minuty plichta, 10:10. Pak jsme se konečně probrali a kombinační hrou stanovili vedení 21:12. Druhá pětka, ročníkově 2007 do toho šlápli. Svého soupeře doslova drtili ve všem, 36:2 a poločasové vedení 57:14. Druhý poločas se hrál již pevně v naší režii, ale bez polovičatosti a nesmyslů. Odměnou nám byla nejen vsítěna stovka, ale i předvedená hra, kterou jsme se doslova bavili.

Loko – K.Vary 141:16

Po krátké pauze na svačinu se šlo opět na věc. Tentokrát mladší pětka začala hrát a hlavně bránit ihned od první čtvrtiny a v zápase nebyl pochyb kdo je na hřišti pánem. Hrou jsme se doslova bavili, ale nic neflákali, za což si zasloužíme pochvalu. Došlo pak i na nějaké ty kudrlinky jako zadovky, trojky, lay-up apod.    

Komentář trenéra, M.Kozla: tak předem musím říci, že kluci z Varů se oproti našim prvním vzájemným zápasům posunuli. Je na nich vidět mnohem větší organizovanost a to je jen dobře. Pro nás byly zápasy zas další zkušeností, poněvadž jsme ještě den před zápasem nevěděli, kolik nás bude. Těší mě, že kluci plnili i přes slepovanou sestavu taktické pokyny. Dále mě těší rozmanitost našeho zakončení, kdy jsme kombinovali střelu z mnoha vzdáleností s několika druhy šoupáků, „jurostpů“ atd. Dále se dle mého názoru čím dál více projevují kontaktní tréninky, kdy kluky my trenéři doslova řežeme v zakončení. Najednou nám v zápase nevadí lehký faul a narušení našeho prostoru. Jasné vodítko je, že v tom máme pokračovat a zřejmě asi přitvrdit. Když jsem to řekl mezi rodiči, tak se hned hlásilo z jejich řad několik dobrovolníků, že by kluky klidně šli mlátit za nás………nějak nevím proč J.“