Poslední soutěžní zápasy roku 2019 sehrál tým U13 na domácí palubovce v sobotu 21.12. proti Domažlicím. Do obou zápasů jsme šli zodpovědně, sebejistě a především soustředěně. To vše se odrazilo na výkonu, který byl velmi kvalitní a vítězný.


Loko – Domažlice 84:19

Energie a chuť do hry byla z kluků cítit již při rozcvičování. Co však bylo o poznání, po vysvětlení na trénincích, lepší, je soustředění. Do samotného zápasu jsme doslova vlétli. Prakticky ihned jsme dominovali. Speciálně za zmínku pak stojí snaha o rychlý přechod a obrana, do které jsme zakomponovali mnohem více týmovosti a tlaku. Když už nás kluci z Domažlic překonali tak velmi slušně fungovalo přebrání a následná výpomoc. Škoda jen několika neproměněných jasných šoupáků.

Loko – Domažlice 107:12

Nechtěli jsme dopustit, aby druhý zápas byl jedním velkým fiaskem a polovičním přebíháním sem a tam. Trenéři se tedy zamysleli a stanovili pětky dle ročníků. První lajna kluci 2008 a druhá lajna 2007. K tomu řečený souboj kdo nahraje více ve skóre. Sakra to byl najednou náboj. Kluci 2008 do toho vlétli na plný plyn. Maximální snaha v obraně, vysoká úspěšnost zakončení a koše jak ze 1na1, ze střelby i ze souhry. Druhá pětka se nechala vyprovokovat a do zápasu skočili jak hladoví psi. Tolik sebraných míčů jsme snad nikdy neměli. Do toho střelba a zakončení snad 100%. Poločas 61:6. Druhý poločas byl prakticky beze změny a stála touha hrát, bránit a rvát se. Odměnou pak pokořená stovka a tím pádem pizzy pro celý tým, děkujeme p.Vyleta.

Komentář trenéra, M.Kozla: musím říci, že se vyplatilo, že jsme s kolegy trenéry poslední týden tréninkově nepodcenili a doslova makali ve všech trénincích po celý týden. Celý tým včetně trenérů si přenesl tento náboj i do zápasů s Domažlicemi. Někdo si může myslet, při pohledu na skóre, že se jednalo o zápasy z říše snadných, ale to by nebylo dobře. Naši kluci byli jak hladoví psi. Takhle kvalitní obranu jsme dlouho nehráli. Do toho vysoká úspěšnost zakončení, což vyplývá z tréninku a neoblíbených přeběhovek pod tlakem. K tomu všemu naše klasická snaha o kolektivní hru a Domažlice nevěděli kam dřív a jak na nás. Nyní nás čeká krátká vánoční pauza a pak jupí na vánoční turnaj, kde zas další snaha posunout náš basket blíže k NBA. Všem přeji krásné svátky, pohodu a hlavně zdravíčko do nového roku.“