Ve čtvrtek dorazili do Plzně borci z Berouna, kteří přišli s prosbou o předehrávku. V neděli odpoledne pak sehráli utkání s BA Sparta. V ani jednom utkání nenastoupili za Lokotku David Michal, Tomáš Šindler, ani Dominik Thurnwald, kteří hostují do spolupracující domažlické Jiskry, aby sbírali extraligové zkušenosti.

 


BK Lokomotiva Plzeň x BK Beroun (86:28)
Vstup do utkání ovládli překvapivě jednoznačně borci reprezentující Lokomotivu, kteří velice důsledně bránili a zakládali jeden rychlý protiútok za druhým. Jejich exekuce sice místy tápala, ale i tak jejich náskok jen rostl a rostl. Když už došlo do postupného útoku, velice obratně se prosazovali ve hře 1 na 1 čelem ke koši a své šance dokazovali přetavit v body. Pouze ve třetím hracím období poněkud polevili, protože došlo k vytížení méně zkušených hráčů, kteří ale rozhodně neudělali ostudu.
 
 
BK Lokomotiva Plzeň x BA Sparta (57:86)
V neděli dorazil do města piva celek z města stověžatého. Jedná se o celek, který stejně jako Lokotka odešel z boje o extraligu jako poražený a na jeho hráčích to bylo vidět. Chyběl jim zápal pro hru, který byl naopak z domácích cítit už při rozcvičování. Ti do utkání vlétli jako hurikán, taženi excelentně hrajícím Jakubem Lodlem. Postupem času, se však nasčítalo obrovské množství neproměněných příležitostí a hostující celek, který hrál velice zkušeně a systematicky, si začal budovat náskok. Rozhodujícím úsekem utkání byla druhá desetiminutovka, kdy hosté využili méně zkušené sestavy domácích a zaslouženě vyhráli.