Neděle 1.12. patřila pro naše U13-tky basketbalu. Domluvili jsme se totiž na předehrávce zápasů s BK Sokolov. V obou zápasech jsme ukázali, proč jsme vedoucí tým soutěže a především v tom druhém jasně dominovali. Na druhou stranu, prvních 8 minut prvního zápasu bylo z naší strany noční můrou, děsem, běsem a zkouškou srdeční soustavy trenérů.


Loko – BK Sokolov 74:30

Rozcvičení vypadalo dobře. Hráči nabuzeni. Jenže vstup do samotného zápasu se opravdu nepovedl. Běhali jsme, bránili, ale neproměňovali ty nejjednodušší příležitosti. Nebylo tedy divu, že při následném timeoutu bylo zle a bouřka a střídání 3 hráčů. Projev se malinko změnil, ale stále to nebylo ono. Šance jsme si tvořili, ale jejich proměňování byl nadlidský úkol. Do toho klukům ze Sokolova do koše spadlo prakticky vše možné i nemožné. Druhá pětka odpor BK Sokolovu prakticky ihned zlomila. Převzali jsme otěže zápasu a začali skóre navyšovat. V zápase se nám dařil především rychlý protiútok a hra jedna na jedna, která měla basketbalové parametry. Postupem času hosté přestali stíhat i fyzicky a jejich obrana se čím dál více zatahovala. V tomto okamžiku jsme si pomohli střelou a učili se tak pilovat další basketbalovou dovednost. 

Loko – Sokolov 98:27

Vstup do druhého dějství nám vyšel. Několik rychlých košů nás uklidnilo. Ve druhém zápase lze vyzdvihnout snahu o rychlý přechod, kdy do brejku vybíhalo v plné rychlosti hned několik hráčů a opět hru jedna na jedna, která byla opět čelem do koše s minimálním točením zády nebo zakončením odskakováním mimo bednu. Mnohokrát jsme dokázali i zakombinovat a opět se přidala střelba z delší a dlouhé vzdálenosti. Co mě, ale těší nejvíce je rozmanitost našeho zakončení. Snaha o několik druhů změny směru, technika střelby a chuť do hry.

Komentář trenéra, M.Kozla: do zápasů jsme se vší úctou k soupeři vstupovali jako favorit, což bylo patrné již při rozcvičování. Jenže jako favorit jsme do něho nevstoupili, spíše jako hvězdičky, které svou polovičatostí nedělají, co mají. O to více jsem zpětně rád, že Sokolov ukázal co v něm je a začátek zápasu nás trápil. Abych nebyl jen negativní, tak mě velmi potěšila snaha o rychlý přechod. Právě to nám chybělo v předchozích zápasech v Klatovech. Na zápasu a jeho vývoji je strašně znát pokud si tým pomůže několika snadnými koši z brejku nebo přečíslení.  Dalším pozitivem je maximální snaha o hru čelem ke koši. Zas, ale v tomto ohledu musíme zmínit chyby ve výběru kam nájezd směřovat, který koridor využívat a který koridor je volnější a který zas ne. Takže hurá do tréninku a jak píši vždy, držte nám palce.“